Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 16 грудня 2018

Протягом минулої доби, 15 грудня, російсько-окупаційні війська не припиняли обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Загалом вчора окупанти здійснили 12 прицільних обстрілів в бік захисників України.

Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів адекватно придушували ворожу вогневу активність.

На превеликий жаль, минула доба в районі відсічі та стримування російської збройної агресії, знову принесла бойову втрату.

Вчора вдень, внаслідок ворожого обстрілу, загинув один наш захисник, 1979 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого загиблого героя, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Окрім цього, внаслідок бойових дій отримав поранення один наш військовослужбовець. Наразі йому надається уся необхідна кваліфікована допомога у військовому мобільному госпіталі.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська провели 2 обстріли вдень та пізно ввечері.

О 14:20 в районі Станиці Луганської зафіксовано черговий ворожий обстріл зі стрілецької зброї з напрямку окупованої Миколаївки. Зазначимо, що російсько-окупаційні війська не припиняють свідомо порушувати тут режим тиші з метою зриву давно запланованого розведення сил та засобів сторін на цій ділянці. Натомість, підрозділи Об’єднаних сил у повній мірі дотримуються режиму припинення вогню поблизу Станиці Луганської.

Окрім цього, з 22:15, протягом десяти хвилин, окупанти випустили 8 мін калібру 82 мм та вели обстріл з великокаліберного кулемета по оборонцям Кримського. З метою збереження життя та здоров’я особового складу, захисники України адекватно застосували у відповідь чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінських угод.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська вели обстріли 10 разів.

Ворог неодноразово застосовував по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю в районі н.п. Гнутове, Водяне, а також поблизу Чермалика, Новомихайлівки та Лебединського.

Окрім цього, російсько-окупаційні війська випустили по декілька мін калібрів 120 та 82 мм по захисниках Гнутового, та з 82-го калібру – по оборонцях Водяного.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 16 грудня

З початку цієї доби станом на 12:00 підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 2 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

З 07:00 ранку окупанти вели обстріл з гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі Чермалика. А після 08:00 наші захисники Водяного зафіксували розриви 6 ворожих мін калібру 82 мм.

Втрат від початку цієї доби внаслідок бойових дій серед наших Українських героїв немає.

Зазначимо, що обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими оборонцями зі складу Об’єднаних сил.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/12/16/oos-zvedeni-dani-16-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества