Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 12 грудня 2018

Активність противника в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася на досить високому рівні. Окупанти, хоча і зменшили кількість обстрілів наших позицій з важкого озброєння, все ж таки не змогли повністю від них утриматися.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 11 ворожих обстрілів, усі вони визначені як прицільні. У тому числі противник випустив по наших позиціях 2 міни калібру 82 мм.

Підрозділи Збройних Сил України 5 разів відкривали вогонь у відповідь.

У ході бойових дій два військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил отримали поранення.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 2 прицільних ворожих обстріли, усі в обідній час.

Протягом півгодини противник вів вогонь з автоматичних гранатометів по позиціях наших військ поблизу населеного пункту Північне.

А в районі Зайцевого опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил були обстріляні з гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру.

Донецький напрямок

Відбулося 9 обстрілів з боку противника.

Саме тут ворог використав міномет калібру 82 мм, випустивши 2 міни по позиціях Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Опитне.

Решту обстрілів окупанти здійснили, застосовуючи з різною інтенсивністю гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Зокрема, по два рази обстріляли українські опорні пункти в районі Красногорівки та Мар’їнки, по одному – поблизу Невельського, Чермалика, Славного та Новомихайлівки.

Ситуація станом на 11:00 на сьогодні, 12 грудня

З початку нової доби російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил тричі.

На Луганському напрямку близько 6-ї години відбувся обстріл неподалік Кримського. Протягом 20 хвилин противник випустив 7 мін калібру 82 мм, а також застосовував кулемети великого калібру.

На Донецькому напрямку з початком доби ворог здійснив вогневу провокацію з використанням великокаліберних кулеметів поблизу Тарамчука.

Також окупанти застосували станкові та ручні протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю під час 30-хвилинного ранкового обстрілу наших воїнів, які виконують бойові завдання біля Авдіївки.

Підрозділи Збройних Сил України в усіх випадках були змушені відповідати ворогу вогнем зі штатної зброї.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російська окупаційна адміністрація приховано використовує можливість забезпечення мобілізаційного комплектування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ за рахунок погіршення соціально-економічного становища населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Зокрема, створюються штучні умови для унеможливлення працевлаштування громадян, які протягом ц. р. залучались до мобілізаційних зборів і відмовляються від призову. У зв’язку з цим, у складі т.зв. «республіканських органів державної безпеки» сформовані нові підрозділи нібито для боротьби зі злочинністю в економічній сфері. Основним призначенням зазначених структур є фабрикування підстав для ліквідації підприємств будь-якої форми власності, керівництво яких не достатньо сприяє примушенню працівників проходити військову службу у складі російсько-окупаційних військ.

При цьому, т. зв. «військові комісаріати» отримали розпорядження активізувати заходи щодо призову на військову службу працівників, яких буде звільнено у зв’язку з припиненням роботи їх підприємств.

http://mediarnbo.org/2018/12/12/oos-zvedeni-dani-12-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества