Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 01 грудня 2018

Минулої доби, 30 листопада, в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість ворожих збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ помітно зменшилася. Всього за добу по всій ліній бойового зіткнення в штабі операції нарахували 6 прицільних обстрілів з боку противника, тоді як попередньої доби таких обстрілів було 14.

І вкотре російсько-окупаційні війська застосували міномети заборонених калібрів, – вчора таких випадків зафіксовано два.

Загалом упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я чотири рази, у двох випадках це були обстріли із застосуванням мінометного вогню.

Минулої доби внаслідок бойових дій жоден український захисник не загинув і не був поранений.

Водночас, за повідомленням нашої розвідки, вчора чотирьох бойовиків збройних формувань російсько-окупаційних військ знищено.

Луганський напрямок

Тричі упродовж доби, що минула, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь тут.

І вкотре противник виявляв активність біля н.п. Хутір Вільний. Там вчора відбулося два ворожі обстріли – о 13:40 та о 15:00. У першому випадку противник обстріляв наші позиції з використанням ручних та автоматичних гранатометів і кулеметів великого калібру, а під час другого обстрілу ввів в дію озброєння бойових машин піхоти та СПГ.

В обох випадках військовослужбовці Об’єднаних сил дали противнику гідну відсіч, відкривши вогонь у відповідь зі штатної зброї.

Третім випадком порушення перемир’я на Луганському напрямку з боку окупанта став мінометний обстріл в районі н.п.Луганське. Рівно о 16:00 підрозділи російсько-окупаційних військ відкрили вогонь з мінометів 120-го калібру, випустивши з цієї забороненої зброї близько десятка снарядів. Під час вогневого нальоту, що тривав майже годину, противник, зі сторони окупованого селища Логвинове вів вогонь також з кулеметів великого калібру та гранатометів різних типів.

Ворожий вогонь ніс пряму загрозу життю і здоров’ю наших захисників, тож військовослужбовці Збройних Сил України відповіли окупанту вогнем зі штатної піхотної зброї.

Донецький напрямок

Там вчора зафіксовано два випадки порушення російсько-окупаційними військами режиму перемир’я, під час одного з яких ворог застосував міномети калібру 82 мм. Сталося це вчора близько 11:00 ранку, коли зі сторони с. Пікузи противник випустив дві міни згаданого калібру в бік оборонців Гнутового.

Надвечір противник знову активізувався, завдавши вогню в бік наших позицій одразу у двох районах – біля Красногорівки та знову ж таки Гнутового. Під час цих обстрілів, що тривали до 20:00 вечора російсько-окупаційні війська вели вогонь автоматичних та ручних гранатометів та стрілецької зброї.

У відповідь на ворожу вогневу активність, захисники України застосували в бік противника піхотне озброєння.

Обстановка на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 01 грудня

З початку поточної доби, станом на 12:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил не зафіксовано поки що жодного ворожого обстрілу, ситуація залишається стабільною та цілком контрольованою українськими підрозділами.

Втрат у лавах Збройних Сил України немає.

 

Днями, група офіцерів у складі мобільних груп здійснила робочу поїздку у підрозділи, що входять до складу ОТУ «Схід» в районі проведення операції Об’єднаних сил

До складу мобільних груп увійшли керівники структурних підрозділів Міністерства оборони України. Зокрема, Головної інспекції, Департаменту воєнної політики стратегічного планування та міжнародного співробітництва, Департаменту кадрової політики, Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України, Північного територіального юридичного управління, Науково-дослідного центру гуманітарних проблем ЗС України, представники військових ЗМІ.

Рішенням Міністра оборони України Степана Полторака, представникам мобільних груп було доручено на місцях вивчити можливі проблемні питання, які турбують військовослужбовців на передовій та надати необхідну консультативну й практичну допомогу.

Впродовж трьох діб мобільні робочі групи здійснили об’їзд позицій підрозділів Збройних Сил України на передньому краї, уздовж лінії бойового зіткнення на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Під час перебування на передових позиціях підрозділів та в органах військового управління в районі проведення операції Об’єднаних сил, від імені Міністра оборони України, напередодні професійного свята — Дня Збройних Сил України було вручено нагороди понад 500 військовослужбовцям

Зокрема, відзнаки Міністерства оборони — «За військову доблесть», «За зразкову службу», «Знак пошани» та «За сприяння Збройним Силам України».

Окрім того, військовослужбовці отримали годинники від Міністра оборони України, грамоти та подяки.

Також офіцери зі складу однієї з мобільних груп відвідали військові мобільні госпіталі, де вручили медичному персоналу відзнаки Міністерства оборони та привітали українських захисників з прийдешнім професійним святом, побажали кожному незламної сили духу, миру та злагоди їхнім родинам.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/12/01/oos-zvedeni-dani-01-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества