Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 07 листопада 2018

Протягом минулої доби ворог продовжував порушувати режим припинення вогню, застосовуючи в основному піхотне озброєння.

Загалом протягом 6 листопада російсько-окупаційні війська здійснили 10 вогневих провокацій.

Окупанти вели прицільні обстріли в бік оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська порушували режим тиші поблизу н.п. Зайцеве, Кримське, Новгородське та Шуми.

Донецький напрямок

Окупанти 6 разів вели прицільні обстріли в бік захисників України в районі н.п. Павлопіль, Піски, Старогнатівка та Верхньоторецьке. Після 20:00, протягом 30 хвилин, наші оборонці Красногорівки зафіксували розриви 14 ворожих мін калібру 82 мм.

У переважній більшості випадків захисники України вели адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи виключно штатне піхотне озброєння та не порушуючи Мінські угоди.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом минулої доби двох окупантів російсько-терористичних військ знищено, ще двох поранено.

На жаль, внаслідок бойових дій протягом минулої доби, отримав поранення один Український військовий. Його евакуйовано до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Щодо ситуації на лінії фронту сьогодні, 7 листопада

З початку цієї доби станом на 12:00 зафіксовано два прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ на Донецькому напрямку.

Окупанти вели обстріли по захисниках Павлопіля. Ворог вів вогонь з гранатометів та іншого піхотного озброєння, а після 07:00 ранку випустив близько 10 мін калібру 82 мм та застосував озброєння БМП.

Захисники України примусили окупантів до дотримання режиму тиші, не порушуючи Мінських угод.

Втрат внаслідок бойових дій від початку поточної доби у підрозділах Об’єднаних сил немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ напередодні та під час проведення на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей т.зв. «виборів», намагається підвищити рівень довіри особового складу, втрачений через чисельні випадки корупції та протиправних дій у відношенні до підлеглих.

З цією метою командування окупантів вчергове обіцяє «терміново вирішити нагальні проблемні питання», які стали типовими у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК ЗС РФ. Серед них: затримки у виплаті грошового забезпечення; відсутність можливості звільнитись за власним бажанням; звільнення «заднім числом» у разі поранення або загибелі з метою привласнення компенсаційних виплат; відсутність належної допомоги при пораненні, у т.ч. з причини браку необхідних медикаментів.

Крім цього, обурення особового складу окупаційних військ викликає значна різниця у грошовому забезпеченні командирського та рядового складу, а також високий рівень корумпованості у вищій командній ланці.

Більшість офіцерів командного складу окупантів вже передбачили шляхи втечі у разі загострення ситуації: отримали громадянство РФ, придбали нерухомість на території Росії та відкрили рахунки в російських банках.

Захисники України – підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій.

Вчора, 6 листопада, у Києві Міністр оборони України Степан Полторак провів зустріч Стратегічними радниками високого рівня від країн НАТО — генералом (у відставці) Ніком Паркером з Великої Британії та пані Джилл Сінклер із Канади

Під час діалогу були обговорені питання, пов’язані з подальшими етапами реформування системи управління Збройних Сил України, зокрема, з метою досягнення сумісності із арміями країн-членів НАТО.

У період з 5 по 13 листопада на території України перебуває багатонаціональна інспекційна група США, Канади та Італії

За інформацією Управління верифікації Генерального штабу ЗС України, мета візиту – проведення двох спільних тренувальних місій спостережних польотів з використанням літака спостереження Військово-повітряних сил США ОС-135В за Договором з відкритого неба.

Мета заходу — виконання тренувальних спостережних польотів над територією України для розвитку відкритості та транспарентності, сприяння спостереженню за виконанням діючих угод у галузі контролю над озброєнням.

Цей спостережний політ надасть можливість вдосконалити навички українських фахівців у галузі реалізації Договору з відкритого неба, а також сприятиме розвитку взаємовідносин з верифікаційними структурами США, Канади та Італії.

Сьогодні, 7 листопада у Харкові розпочався Круглий стіл з організації та посилення демократичного цивільного контролю над Збройними Силами України

Організаторами заходу є Координатор проектів ОБСЄ в Україні, спільно із Міністерством оборони України.

Представники Міноборони та Збройних Сил України, експерти Організації з безпеки та співробітництва в Європі та діячі громадських організацій обмінюються досвідом щодо стану та посилення роботи в рамках забезпечення демократичного цивільного контролю над силами оборони, заслухають доповіді представників силових відомств щодо існуючої законодавчої бази у цій сфері, дотримання прав військовослужбовців, упровадження гендерних питань в Українській армії, взаємодії військових з громадськістю, налагодження ефективної комунікації інформаційних структур оборонного відомства з представниками засобів масової інформації.

Це вже четвертий захід, що відбувається в рамках спільного проекту Координатора ОБСЄ в Україні та військового відомства із зазначеної тематики.

Сьогоднішній захід, на відміну від попередніх, які відбулися в Одесі, Львові та Дніпрі і тривали в рамках семінарів, проходитиме у форматі Круглого столу, що дасть можливість кожному його учаснику безпосередньо долучитися до обговорення практичних аспектів цивільного контролю та відпрацювати спільні пропозиції щодо удосконалення зусиль у цій роботі.

Підсумком низки заходів стане відпрацювання Дорожньої карти щодо посилення демократичного цивільного контролю за силами оборони.

З початку 2018 року на військову службу за контрактом у Збройних Силах України прийнято понад 27 тисяч осіб, у тому числі, 1700 офіцерів

Про це 6 листопада повідомив під час брифінгу заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський.

Окрім цього, у жовтні – грудні 2018 року триває робота щодо призову громадян України на строкову військову службу. В рамках призовної кампанії «Осінь-2018» станом на листопад на строкову військову службу до лав ЗСУ вже призвано близько 5 тис. осіб.

Заступник Міністра оборони України нагадав, що військовослужбовцями строкової служби комплектуються посади у підрозділах забезпечення для виконання завдань життєдіяльності бойових військових частин та установ в пунктах постійної дислокації, крім тих, які дислокуються у Донецькій та Луганській областях.

Вчергове зазначаємо, що військовослужбовці строкової служби не залучаються до виконання бойових завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил та до військових частин, які дислокуються районах проведення ООС.

Заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський також повідомив, що протягом 2018 року силами і засобами ремонтно-відновлювальних органів Збройних Сил відремонтовано понад 4 200 од. озброєння та військової техніки.

На підприємствах оборонно-промислового комплексу України відремонтовано та поставлено понад 500 од. ракетно-артилерійського озброєння, бронетанкового озброєння, автомобільної, авіаційної та інженерної техніки, техніки зв’язку і тилу

За Державним оборонним замовленням до військових частин поставлено понад 1 500 од. нового та модернізованого озброєння та військової техніки, близько 800 од. стрілецької зброї, понад 500 од. засобів розвідки та спостереження, а також поставлено ракети та боєприпаси.

Окрім цього, на озброєння (постачання) Збройних Сил України прийнято 12 од. зразків ОВТ, до складу ВМС України зараховано 4 малих броньованих артилерійських катери (проект 58155) та допущено до експлуатації 18 одиниць зразків ОВТ.

З метою підтримання спроможностей до мобілізаційного розгортання військ (сил) станом на початок листопада 2018 року чисельність резервістів оперативного резерву першої черги нарощено до 178 тисяч осіб

Зокрема, на цей час на навчальних зборах проходить підготовку понад 1 тис. резервістів оперативного резерву першої черги. Загалом, впродовж поточного року на зазначені заходи підготовки сплановано залучити понад 100 тис. військовозобов’язаних зі складу організаційного ядра військових частин територіальної оборони.

Також, у складі 59-ти військових частин здійснено підготовку на навчальних зборах близько 20 тисяч резервістів та військовозобов’язаних оперативного резерву другої черги.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/11/07/oos-zvedeni-dani-07-listopada-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества