Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 24 листопада 2018

Протягом минулої доби, 23 листопада, російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші на лінії фронту та вели прицільні обстріли оборонних позицій захисників України.

Луганський напрямок

Ворог 6 разів вів провокаційний вогонь в бік підрозділів Об’єднаних сил.

Зокрема, тричі окупанти вели обстріли оборонців Троїцького. Наші захисники фіксували ведення противником вогню протитанковими керованими ракетами (ПТКР), з протитанкових рушниць (ПТРД) та гранатометів різних типів. Окрім цього, ворог випустив по захисниках Троїцького декілька мін калібру 120 мм. Нагадаємо, що озброєння калібром понад 100 мм заборонене до застосовування Мінськими угодами.

Також противник випустив 6 мін 82-го калібру, вів вогонь з гранатометів та зенітної установки ЗУ-23-2 в районі хутора Вільний, та з гранатометів різних типів в районі Кримського.

Захисники України у переважній більшості випадків адекватно придушували ворожу активність, застосовуючи чергові вогневі засоби.

Окрім цього, вчора, близько 23:30, підрозділи Об’єднаних сил поблизу Станиці Луганської зафіксували 20-хвилинний ворожий обстріл з боку російсько-окупаційних військ. Ворог вів вогонь з підствольних гранатометів (ГП-25) та стрілецької зброї з напрямку окупованої Миколаївки. Захисники України вогонь не відкривали, дотримуючись режиму тиші.

Нагадаємо, що напередодні, 22 листопада, під час засідання Тристоронньої контактної групи та робочих груп в Мінську, Україна ініціювала розведення військової техніки в районі Станиці Луганської на 26 листопада, у разі виконання безпекових передумов і дотримання режиму тиші. Як бачимо, російсько-окупаційні війська за вказівкою своїх кураторів роблять усе можливе щоби зірвати розведення військової техніки на цій ділянці. Періодичне свідоме відкриття вогню з боку російсько-окупаційних військ поблизу Станиці Луганської фіксується нашими захисниками декілька місяців поспіль.

Донецький напрямок

Підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів.

Російсько-окупаційні війська важке озброєння тут не застосовували, проте вели вогонь з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння. Обстріли зафіксовано в районі н.п. Березове, Піски, Мар’їнка та Верхньоторецьке.

Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів адекватно застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння.

Загалом протягом минулої доби, 23 листопада, російсько-окупаційні війська 11 разів порушували режим тиші.

Захисники України з метою збереження життя та здоров’я особового складу 7 разів адекватно придушували ворожу активність.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом минулої доби двох окупантів російсько-терористичних військ знищено, одного поранено.

На жаль, вчора внаслідок бойових дій двоє Українських військових отримали поранення. Їх евакуйовано до військових мобільних госпіталів де наші захисники отримують необхідну кваліфіковану медичну допомогу. Стан їх здоров’я – задовільний.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 24 листопада

З опівночі, станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано два прицільні обстріли наших позицій.

З 04:30, протягом сорока хвилин, поблизу Кримського окупанти випустили понад 10 мін калібру 82 мм та вели обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї з боку окупованої Сентянівки.

Після 10:00, протягом 20 хвилин, в районі селища Новолуганське ворог вів обстріл з гранатометів та великокаліберних кулеметів з напрямку окупованого смт Гольмівський.

Захисники України щоразу застосували чергові вогневі засоби та примушували ворога до дотримання режиму тиші.

Втрат внаслідок бойових дій від початку поточної доби у складі підрозділів Об’єднаних сил немає.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей є контрольованою нашими Українськими героями.

 

Сьогодні, у четверту суботу листопада, у сумну дату нашої історії військовослужбовці Збройних Сил України разом зі всіма вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-33 років в Україні

Упродовж десятиліть масове вбивство українців, цей акт геноциду української нації, навмисно замовчувався радянською владою, та й взагалі заборонялося про нього згадувати будь-де.

Сьогодні, в роковини страшної трагедії військовослужбовці Збройних Сил України та наші захисники на передовій візьмуть участь у загальнонаціональній акції «Запали свічку» та вшанують пам’ять невинно вбитих радянською владою українців хвилиною мовчання.

Вічна їм пам’ять!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/11/24/oos-zvedeni-dani-23-listopada-2018-2/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества