Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 20 листопада 2018

Протягом 19 листопада російсько-окупаційні війська продовжували активно порушувати режим тиші. Ворог знову застосовував під час обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил гранатомети та міномети.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 21 раз застосовували міномети та піхотне озброєння. Загалом окупанти випустили понад 40 мін калібрів 120 та 82 мм.

Захисники України 12 разів придушували ворожу активність адекватним вогнем у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом минулої доби трьох бойовиків російсько-окупаційних військ знищено, шість окупантів отримали поранення.

Внаслідок бойових дій, протягом минулої доби троє Українських військових отримали поранення різних ступенів. Наразі наші захисники отримують необхідну кваліфіковану допомогу у медичних установах.

Луганський напрямок

Ворог здійснив 8 прицільних обстрілів.

Зокрема, поблизу н.п. Жолобок та Новотошківське ворог вів обстріли з мінометів 120-го та 82-го калібру. Нагадаємо, що міномети калібру понад 100 мм заборонені до застосування Мінськими угодами. Також міномети 82-го калібру окупанти застосували поблизу н.п. Луганське та Кримське. В районі вказаних населених пунктів, а також поблизу хутора Вільний та Травневого ворог вів вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У переважній більшості випадків захисники України адекватно придушували ворожу активність, застосовуючи чергові вогневі засоби.

Донецький напрямок

З боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 13 прицільних обстрілів.

В основному окупанти порушували режим тиші провокаційними обстрілами з гранатометів та іншого піхотного озброєння. Обстріли зафіксовано поблизу н.п. Новотроїцьке, Гнутове, Степне, Березове, Авдіївка, Піски, Новомихайлівка, Красногорівка, Водяне, Опитне, Павлопіль.

Окрім цього, міномети різних калібрів ворог застосував в районі Чермалика, ще декілька мін 82-го калібру окупанти випустили поблизу Водяного.

Підрозділи Об’єднаних сил, з метою збереження життя та здоров’я особового складу декілька разів адекватно застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 20 листопада

З опівночі, станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму тиші не зафіксовано.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей є контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ приховано посилює бойові можливості з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ, у т.ч. за рахунок їх комплектування новітніми зразками зброї, які підпадають під заборону міжнародним правом. Зокрема, на початку листопада ц.р. з території РФ завезено експериментальні зразки запалювальних боєприпасів, які застосовуються за допомогою безпілотних літальних апаратів.

17 листопада ц.р., внаслідок невдалого випробування бойових можливостей зазначеної зброї загорівся російський безпілотний літальний апарат і виникла пожежа, якою було знищено високовартісне військове майно та особистий автомобіль начальника розвідки одного із з’єднань російських окупаційних військ. Військовослужбовців розвідувального підрозділу, які залучались до проведення випробувань, затримано і взято під варту. Високопоставлений російський офіцер звинуватив підлеглих у недбалості та вимагає їх покарання за знищення військового майна і відшкодування вартості його власного транспортного засобу.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил перебуває під контролем захисників України, які перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій.

Сьогодні, 20 листопада, Міністр оборони України Степан Полторак розпочав офіційний візит до Великої Британії

У рамках візиту відбудуться двосторонні зустрічі із Державним секретарем з питань оборони Великої Британії паном Гевіном Вільямсоном, начальником штабу оборони Великої Британії генералом Ніком Картером та керівництвом оборонного відомства країни-партнера. Також планується обговорення питань співпраці із ВМС Великої Британії.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/11/20/oos-zvedeni-dani-20-listopada-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества