Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 17 листопада 2018

Протягом минулої доби, 16 листопада, в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Донбасі, окупанти продовжували порушувати режим тиші. Ворог застосовував під час обстрілів озброєння різних типів, зокрема, міномети.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 10 разів застосовували піхотне озброєння та міномети під час обстрілів позицій Об’єднаних сил.

Захисники України декілька разів застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння, не порушуючи Мінські угоди та придушували вогневу активність окупантів.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом минулої доби двох окупантів російсько-терористичних військ поранено.

Втрат внаслідок бойових дій у складі підрозділів Об’єднаних сил минулої доби немає.

Луганський напрямок

Окупанти здійснили 4 прицільних обстріли. З 14:00 ворог вів обстріл з гранатометів по оборонцях Луганського.

Пізніше, російсько-окупаційні війська випустили понад 15 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм, застосували озброєння БМП, гранатомети різних типів та зенітну установку ЗУ-23-2 під час порушення режиму тиші поблизу хутора Вільний.

Окупанти двічі вели тут обстріл оборонних позицій Українських захисників з цих видів зброї, але щоразу отримували адекватну відповідь з боку підрозділів Об’єднаних сил. Наші оборонці застосовували штатне піхотне озброєння.

З 22-ї протягом півгодини захисники Новолуганського зафіксували декілька розривів ворожих мін калібрів 120 та 82 мм.

Донецький напрямок

Нашими оборонцями зафіксовано 6 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Ворог вів обстріли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі н.п. Мар’їнка, Гнутове, Павлопіль, Красногорівка. Поблизу Широкиного зафіксовано мінометний обстріл 82-го калібру.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 17 листопада

З опівночі, станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 3 прицільних обстріли.

На Луганському напрямку в районі н.п. Жолобок майже з опівночі окупанти випустили по позиціях захисників України понад 10 мін калібрів 120 та 82 мм, застосовували гранатомети та великокаліберні кулемети.

Після 02:00 ночі, протягом 10 хвилин ворог випустив 11 мін калібру 82 мм по нашим захисникам Новотошківського.

Підрозділи Об’єднаних сил відкривали адекватний вогонь у відповідь із чергових вогневих засобів з метою збереження життя та здоров’я особового складу.

На Донецькому напрямку також вночі окупанти застосували піхотне стрілецьке озброєння в районі Гнутового.

 

Із сумом повідомляємо, що сьогодні, 17 листопада, російська збройна агресія проти нашої держави забрала життя ще одного Українського героя.

Вночі, внаслідок бойових дій, загинув, один захисник 1981 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого героя, а також бойовим побратимам нашого військовослужбовця.

Вічна пам’ять!

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

РФ продовжує посилено розповсюджувати дезінформацію з метою приховування її участі у збройній агресії проти України. Зокрема, російська пропаганда докладає значні зусилля для героїзації російських солдат і офіцерів нібито загиблих при виконанні бойових завдань у складі міжвидового угруповання ЗС РФ на території Сирії. Водночас активно приховується, що більшу частину т.зв. «героїчно загиблих росіян у Сирії», насправді було вбито і поховано під чужими іменами на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей як бойовиків підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ.

У зв’язку з цим, російське командування повідомляє родинам загиблих неправдиву інформацію про дату, місце та обставини смерті їх рідних та про місця їх поховання або кремації тіл.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі є контрольованою підрозділами Об’єднаних сил, які перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій.

У визначених районах Донецької та Луганської областей триває небезпечна робота інженерно-саперних підрозділів Збройних Сил України, які виконують завдання у складі Об’єднаних сил

Протягом тижня наші саперні підрозділи перевірили близько 47 га території на наявність вибухонебезпечних предметів та знешкодили 345 одиниць.

Загалом, з початку бойових дій, наші саперні підрозділи перевірили близько 4 тисяч 110 га території Донецької та Луганської областей, та знешкодили понад 253 тисячі 900 вибухонебезпечних предметів. Очистили більше 17 км залізничних колій та понад 1450 км доріг та маршрутів руху.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/11/17/oos-zvedeni-dani-17-listopada-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества