Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 14 листопада 2018

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували обстріли позицій Українських захисників. При цьому, окупанти свідомо порушували режим тиші з мінометів та гранатометів.

Загалом протягом минулої доби українські військові зафіксували 8 прицільних ворожих обстрілів.

Захисники України, не порушуючи Мінські угоди, 6 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом минулої доби двох окупантів російсько-терористичних військ знищено, ще 5 поранено.

Втрат внаслідок бойових дій у підрозділах захисників України протягом минулої доби немає.

Луганський напрямок

13 листопада зафіксовано 2 ворожих обстріли. Як повідомлялося, вчора окупанти двічі вели мінометні обстріли наших захисників Кримського. Обстріли тривали з 09:45 до 10:30. Загалом ворог випустив з боку окупованого села Сокільники 10 мін калібру 82 мм.

Із залученням чергових вогневих засобів наші оборонці примусили противника припинити обстріли. Зазначимо, що підрозділи Об’єднаних сил традиційно дотримуються Мінських угод та відкривають адекватний вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння.

Решта доби на Луганському напрямку пройшла без порушень режиму тиші.

Донецький напрямок

Окупанти 6 разів вели обстріли позицій Об’єднаних сил. Тут російсько-окупаційні війська важке озброєння не застосовували, проте активно вели вогонь з гранатометів та іншого піхотного озброєння в районі Красногорівки, Водяного, Павлопіля, Гнутового, з озброєння БМП – поблизу Чермалика.

У переважній більшості, наші військові застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння з метою придушення ворожої вогневої активності.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 14 листопада

З початку цієї доби станом на 12:00 зафіксовано 3 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

З близько 03:00, протягом 30 хвилин, окупанти вели вогонь з гранатометів в бік наших оборонців Красногорівки. Ворожий обстріл вівся з боку окупованого смт Старомихайлівка.

Зранку бойові дії велися в районі Кримського. З 06:30 протягом майже півгодини окупанти активно застосовували по наших мужніх захисниках цього населеного пункту озброєння БМП, гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети, випустили близько 10 мін калібру 82 мм. Підрозділ Об’єднаних сил з метою збереження життя та здоров’я особового складу відкрив адекватний вогонь у відповідь із чергових вогневих засобів. Традиційно не порушуючи Мінські угоди, захисники України впевнено примусили ворога припинити обстріл.

Окрім цього, близько 08:00 окупанти випустили 5 мін калібру 82 мм в районі Старого Айдару.

Втрат внаслідок бойових дій серед захисників України від початку поточної доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування нарощує заходи з поповнення некомплекту особового складу у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК ЗС РФ. Зокрема, на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей вони запроваджують систему функціонування мобільних призовних пунктів. На їх базі окупанти планують проведення медичного обстеження всього чоловічого населення віком від 18 до 55 років на придатність до військової служби у складі російських окупаційних військ. До осіб, які ухилятимуться від медичного обстеження, окупаційною владою передбачено застосовування репресивних заходів. Так, у випадку затримання таких осіб на блокпосту чи пункті пропуску, їх направлятимуть до т.зв. «органів державної безпеки» на перевірку лояльності до російського окупаційного режиму.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі є контрольованою підрозділами Об’єднаних сил, які перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/11/14/oos-zvedeni-dani-14-listopada-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества