Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 13 листопада 2018

Протягом 12 листопада в районі проведення операції Об’єднаних сил українськими військовими спостерігалися подальші порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 9 разів свідомо порушували режим тиші з гранатометів та іншого піхотного озброєння. При цьому окупанти випустили 20 мін калібру 82 мм.

Захисники України 7 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь, не порушуючи Мінські угоди.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом минулої доби одного окупанта російсько-терористичних військ знищено, ще двох поранено.

Внаслідок бойових дій вчора один Український військовий отримав поранення. Його доставлено до військового мобільного госпіталя, де він отримує необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я – задовільний.

Луганський напрямок

Зафіксовано 4 ворожих обстріли.

Вдень окупанти вели прицільний вогонь з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів поблизу н.п. Троїцьке, Хутір Вільний, Золоте-4. Окрім цього, захисники Троїцького зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм. Ще близько 20 мін цього ж 82-го калібру окупанти випустили в районі Золотого-4.

Зазначимо, на кожний з обстрілів російсько-окупаційних військ підрозділи Об’єднаних сил відкривали адекватний вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння, не порушуючи Мінські угоди.

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші 5 разів.

Тут російсько-окупаційні війська вели прицільні обстріли позицій Об’єднаних сил з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів. Провокаційне відкриття вогню окупантами зафіксовано в районі н.п. Красногорівка, Березове, Степне, Водяне, Верхньоторецьке.

Наші оборонці декілька разів примушували ворога до припинення вогню, застосовуючи штатні чергові засоби.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 13 листопада

З початку цієї доби станом на 12:00 зафіксовано 3 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, з 09:45 ворог двічі вів мінометні обстріли наших оборонців Кримського. З боку окупованого села Сокільники ворог випустив загалом 10 мін калібру 82 мм.

Окрім цього, з близько 10:00 окупанти вели тривалий обстріл з озброєння БМП в бік захисників Чермалика.

Наші військові щоразу вели адекватний вогонь у відповідь із піхотного озброєння, з метою збереження життя та здоров’я особового складу.

Втрат внаслідок бойових дій серед захисників України від початку поточної доби немає.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил є контрольованою нашими Українськими військовими. Підрозділи, що залучені до операції із відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/11/13/oos-zvedeni-dani-13-listopada-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества