Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 12 листопада 2018

Протягом 11 листопада російсько-окупаційні війська суттєво зменшили кількість обстрілів. Загалом противник 7 разів здійснював збройні провокації в бік оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил. Застосування окупантами важкого озброєння не виявлено.

Так, бойові дії із застосування гранатометів та іншого піхотного озброєння відбувалися в районі н.п. Оріхове, Новотошківське, Луганське, Золоте – 4 на Луганському напрямку та поблизу Водяного й Тарамчука на Донецькому напрямку.

Зазначимо, що усі ворожі збройні провокації отримували гідну адекватну відповідь від захисників України.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом минулої доби двох окупантів російсько-терористичних військ знищено, ще двох поранено.

Втрат внаслідок бойових дій серед Українських захисників протягом минулої доби немає.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 12 листопада

З початку цієї доби станом на 12:00 зафіксовано один прицільний обстріл з боку російсько-окупаційних військ.

Близько 01:00 окупанти порушили режим тиші з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Старого Айдару.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сили залишається цілком контрольованою Українськими військовими.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, 11 листопада ц.р. під виглядом т.зв. «виборів глав ДНР/ЛНР і депутатів народних рад республік» російські окупаційні адміністрації докладали значних зусиль для приведення до влади своїх «маріонеточних режимів». Так, крім масштабної агітації у місцях розміщення виборчих дільниць, нібито за рахунок т.зв. «республіканського керівництва», відбувався продаж продуктів харчування за зниженою вартістю, зокрема: соціальний хліб – 5 рос. рублів (звичайна вартість 10 рос. рублів); м’ясо птиці – 55 рос. рублів (звичайна вартість 105 рос. рублів). Громадянам, які потребують соціального захисту (пенсіонери, інваліди) на виборчих дільницях видавались безкоштовні харчові набори (крупи, хліб, консерви).

Крім того, стільниковим оператором зв’язку «Лугаком» надсилались повідомлення абонентам про можливість отримання поблизу виборчої дільниці безкоштовної картки поповнення рахунку на суму 50 або 100 рос. рублів у разі участі у «волевиявленні». Водночас на працівників бюджетної сфери здійснювався психологічний вплив шляхом надсилання СМС-повідомлень з погрозами звільнення з робочих місць у разі відмови від голосування та неявку на виборчі дільниці.

Підрозділи Об’єднаних сил впевнено контролюють ситуацію на лінії фронту та перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/11/12/oos-zvedeni-dani-12-listopada-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества