Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 11 листопада 2018

Протягом минулої доби, 10 листопада, російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим припинення вогню та вели обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Загалом вчора російсько-окупаційні війська здійснили 10 прицільних обстрілів.

На превеликий жаль, минула доба в районі відсічі та стримування російської збройної агресії, знову принесла горе до українських родин.

Вчора вдень, під час рекогносцировки місцевості та проведення інженерної розвідки на Світлодарському напрямку, внаслідок спрацювання вибухового пристрою, що був встановлений окупантами, загинули двоє наших Українських захисника, 1974 та 1976 р.н. Ще двоє наших військових отримали поранення різних ступенів. Наразі пораненим надається уся необхідна кваліфікована допомога у медичних закладах.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким наших загиблих героїв, а також їх бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Луганський напрямок

Ворог здійснив 3 обстріли вдень та ввечері. Так, з близько 16:00 розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм та відкриття вогню противником з гранатометів та стрілецької зброї зафіксували оборонці Новотошківського. Пізніше окупанти активно застосовували гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети в районі Золоте-4. Проте адекватний вогонь у відповідь наших захисників із штатного піхотного озброєння примусив ворога припинити обстріл.

Вже ввечері, після 21:00 захисники Новолуганська зафіксували розриви близько 10 мін калібрів 120 та 82 мм.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська застосовували по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Непоодинокі обстріли наших оборонних позицій зафіксовано в районі н.п. Піски, Гнутове, Тарамчук та Мар’їнка.

Зазначимо, що обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил цілком контрольована нашими оборонцями. З метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші захисники 7 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь та ефективно придушували ворожі вогневі засоби.

Мінські угоди наші військові не порушують!

За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом минулої доби одного окупанта російсько-терористичних військ знищено, ще вісім загарбників – поранено.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 11 листопада

З початку цієї доби станом на 12:00 зафіксовано 1 прицільний обстріл з боку російсько-окупаційних військ.

О 10:00 окупанти відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по нашим захисникам Оріхового. Проте адекватний вогонь у відповідь Українських захисників зі стрілецької зброї змусив ворога майже одразу ж припинити обстріл.

Зазначимо, що обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими Українськими військовими зі складу Об’єднаних сил.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/11/11/oos-zvedeni-dani-11-listopada-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества