Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 7 жовтня 2018

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил минулої доби суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати вогневі провокації на лінії зіткнення, застосовуючи при цьому і озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Загалом на лінії зіткнення минулої доби зафіксовані 25 прицільних ворожих обстрілів, з яких 6 – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Противник випустив по позиціях Об’єднаних сил 2 артилерійські снаряди 122-го калібру, а також 29 мін калібрів 120 та 82 мм.

Військовослужбовці Збройних Сил України 9 разів відкривали вогонь у відповідь.

Під час бойових дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Вони доставлені до медичних закладів для надання необхідної допомоги.

Луганський напрямок

Минулої доби відбулося 6 прицільних ворожих обстрілів.

У районі Травневого противник застосував міномет 120-го калібру.

Позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Шуми та Луганське були піддані обстрілу з мінометів калібру 82 мм.

Озброєння БМП ворог використовував під час обстрілів захисників Луганського та Кримського.

Крім того, неподалік населених пунктів Шуми, Новотошківське, Кримське та Луганське окупанти застосовували піхотне озброєння. Здебільшого обстріли велися з гранатометів різних типів та кулеметів великого калібру.

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші 19 разів.

Найбільшу активність противника зафіксовано в районі Лебединського, де за добу відбулося 4 обстріли, у тому числі один раз – із застосуванням артилерії 122-го калібру та мінометів калібру 82 мм.

З 82-міліметрових мінометів та озброєння БМП російсько-окупаційні війська обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Гнутового.

З різною інтенсивністю противник використовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю під час обстрілів наших позицій неподалік Широкиного, Водяного, Гнутового, Невельського, Лебединського, Мар’їнки, Новотроїцького, Павлополя, Новомихайлівки та Красногорівки.

Крім того, вчора вранці з напрямку окупованого населеного пункту Заїченко з артилерії калібру 122 мм була обстріляна ділянка місцевості в районі села Водяне.

Щодо поточної ситуації сьогодні, 7 жовтня

З опівночі до 11-ї години в районі проведення операції Об’єднаних сил відбулося 3 прицільних обстріли наших опорних пунктів.

При цьому противник активно застосовував заборонені артилерію та міномети.

Зокрема, на Луганському напрямку на один із опорних пунктів у районі населеного пункту Новолуганське окупанти з початком нової доби здійснили вогневий наліт із застосуванням мінометів 120-го калібру, а зранку протягом 20 хвилин вели вогонь з озброєння БМП по наших позиціях поблизу Кримського з боку окупованого Жолобка.

На Донецькому напрямку ранок розпочався із досить тривалого обстрілу позицій підрозділів Об’єднаних сил неподалік Водяного із артилерії калібру 122 мм, 120-х мінометів та озброєння БМП. Вогонь вівся з напрямку окупованого населеного пункту Ужівка.

Загалом від початку поточної доби ворог випустив по наших позиціях 3 артилерійські снаряди 122-го калібру, а також 13 мін калібру 120 мм.

Наші військові були змушені двічі відкривати вогонь у відповідь.

Втрат у лавах Об’єднаних сил від початку поточної доби не зафіксовано.

Українські війська впевнено тримають ситуацію під контролем.

http://mediarnbo.org/2018/10/07/oos-zvedeni-dani-07-zhovtnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества