Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 4 жовтня 2018

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі спостерігалося певне зменшення кількості обстрілів з боку російсько-окупаційних військ порівняно з попереднім днем. Проте ворог продовжував вести обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил з мінометів та гранатометів.

Загалом протягом 3 жовтня зафіксовано 21 прицільний ворожий обстріл позицій захисників України.

Наші підрозділи зі складу Об’єднаних сил декілька разів застосовували штатне піхотне озброєння у відповідь, не порушуючи Мінських угод.

Бойових втрат протягом минулої доби серед наших військових немає.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 7 порушень режиму тиші з боку окупантів. Так, російсько-окупаційні війська випустили по декілька мін 120-го калібру – в районі Кримського, та з калібру 82 мм – по захисниках Луганського й Новолуганського.

Також зафіксовано прицільні ворожі обстріли наших позицій з гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі Троїцького, та тричі поблизу Кримського, де окупанти ще застосовували озброєння БМП.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 14 обстрілів позицій захисників України.

Зокрема, розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм зафіксували зранку оборонці Водяного та вдень захисники Лебединського.

Також ворог вів непоодинокі обстріли підрозділів Об’єднаних сил поблизу н.п. Гнутове, Павлопіль, Водяне, Лебединське, Піски, Красногорівка, застосовуючи піхотне озброєння.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 4 жовтня

З початку цієї доби станом на 12:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли.

З боку окупованого села Азов російсько-окупаційні війська вели обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших захисниках Водяного, що на приморській ділянці нашої оборони.

Окрім цього розриви 8 ворожих мін калібру 82 мм зафіксували оборонці н.п. Оріхове.

Бойових втрат від початку поточної доби серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою Українськими військовослужбовцями.

Інформація Головного управління розвідки Міноборони України

Російські окупаційні адміністрації, крім застосування потужної відкритої агітації та пропаганди, вживають прихованих заходів з підготовки та проведення 11 листопада ц.р. т.зв. «виборів» на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської обл.

Зокрема, для забезпечення масовості «виборів», до участі у голосуванні передбачається залучити 100% т. зв. військовослужбовців з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ, у тому числі тих, які були прийняті на військову службу «не маючи жодних особистих документів» і не оформили т.зв. «республіканські паспорти». Для участі у «виборах» таким особам видаються спеціальні «тимчасові довідки» про громадянство «ДНР/ЛНР».

Водночас командування російських окупаційних військ, під виглядом відпрацювання протидиверсійних заходів, проводить приховані тренування спеціально створених груп швидкого реагування, основна мета яких – оперативне придушення будь-яких можливих проявів громадської непокори, у разі їх виникнення у період підготовки та проведення на окупованих територіях т.зв. «виборів».

 

Сьогодні, 4 жовтня, історичний день. На ранковому пленарному засіданні Верховна Рада України у другому читанні ухвалила Президентський законопроект, яким змінюється військове вітання «Бажаю здоров’я» на «Слава Україні». За це проголосував 271 депутат.

Згідно з Законом «Про внесення змін до статутів Збройних Сил України», нове військове вітання звучатиме — «Слава Україні», а відповідь на нього — «Героям Слава». Також упорядковується ритуал підняття Державного Прапора України.

«Прийняття цього проекту Закону дозволить забезпечити підвищення престижу військової служби та іміджу Збройних Сил України в суспільстві, впорядкування взаємовідносин між військовослужбовцями та запровадження нових традицій українського війська», — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Прес-центр Командування Повітряних Сил Збройних Сил України здійснює акредитацію представників ЗМІ на багатонаціональне навчання «Чисте небо – 2018», проведення якого заплановане протягом 8-19 жовтня у Хмельницькій та Вінницькій областях

Як повідомлялося, цей міжнародний захід стане найбільшим міжнародним авіаційним навчанням в історії незалежної України.

Метою багатонаціонального навчання є підвищення рівня підготовки екіпажів під час виконання тактичних задач у коаліційному середовищі, підвищення рівня взаємосумісності з повітряними силами США та інших країн-членів НАТО при ведені спільних повітряних операцій по забезпеченню захисту повітряного простору, ефективному спільному управлінню і контролю, пошуку і порятунку особового складу, аеромедичної евакуації та забезпеченню кіберзахисту.

Детальна та довідкова інформація щодо акредитації представників ЗМІ розміщені на офіційному веб-сайті Міноборони України.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/10/04/oos-zvedeni-dani-04-zhovtnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества