Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 31 жовтня 2018

Інтенсивність бойових дій в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася досить високою, противник вдався до застосування під час обстрілів наших опорних пунктів забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Ситуація перебуває під повним контролем українських військових.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 21 випадок ведення вогню по позиціях наших військ. У тому числі противник 6 разів застосовував заборонене озброєння, випустивши по наших позиціях 4 міни 120-го та 32 міни 82-го калібрів.

Підрозділи Збройних Сил України 9 разів відкривали вогонь у відповідь.

За добу двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення внаслідок обстрілів.

Луганський напрямок

Минулої доби відбулося 2 прицільних ворожих обстріли, обидва – неподалік населеного пункту Луганське.

Тут противник в обідню пору, а також ввечері обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок

Противник порушив режим тиші 19 разів.

Російсько-окупаційні війська використовували міномети калібру 82 мм під час обстрілів наших опорних пунктів поблизу населених пунктів Авдіївка, Піски та Ломакіне.

З озброєння БМП ворог вів вогонь біля Опитного та Авдіївки.

Гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю окупанти з різною інтенсивністю застосовували по три рази – неподалік Павлополя, Лебединського та Гнутового, по два рази – біля Пісків та Водяного.

Крім того, з піхотного озброєння були обстріляні позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Ломакіного, Опитного, Авдіївки, Верхньоторецького.

Захисників Красногорівки та Мар’їнки противник провокував вогнем зі стрілецької зброї.

Ситуація на 31 жовтня

Станом на 09:00 сьогодні від початку нової доби зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил на Донецькому напрямку.

Вночі противник двічі з боку окупованої Саханки вів провокаційний вогонь з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї неподалік Лебединського.

Зранку російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Авдіївки із ручних протитанкових гранатометів. Наші військові адекватно відповіли противнику вогнем з чергових засобів.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування вживає заходів для підвищення кількісних показників призову населення тимчасово окупованих територій на військову службу. Особлива увага приділяється призову на контрактну службу, яку окупанти посилено рекламують з використанням теле-радіо- та друкованої пропаганди. Водночас, ширяться чутки про примусовий призов на два роки, у т.ч. осіб, які раніше проходили військову службу, без підписання контракту і можливості отримання більш високого рівня грошового забезпечення.

При цьому, окупантами приховується інформація про значну різницю у грошовому забезпеченні російських кадрових військовослужбовців і призваних з числа місцевого населення. Зокрема, полковник ЗС РФ (на посаді командира батальйону і вище) отримує 124 тис. рос. руб. щомісяця, які нараховуються йому на картковий рахунок на території РФ; громадянин РФ (не військовослужбовець, найманець) – 25 тис. рос. руб. та щоденно 500 рос. руб. за перебування на передовій. Показовим є те, що на рівнозначній посаді місцевий мешканець отримує 15 тис. рос. руб., а за перебування на передовій – 200 рос. руб. щодня. У зв’язку з виключно матеріальною вмотивованістю зазначених осіб, у підрозділах окупаційних військ продовжує стрімко зростати кількість дезертирів та тих, хто бажає звільнитись з військової служби.

Завтра, 1 листопада, відбудеться брифінг щодо стану запобігання та виявлення корупції в Міністерстві оборони України

У заході візьме участь заступник начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України Станіслав Коношук.

Детальну інформацію щодо брифінгу розміщено на офіційному веб-сайті Міноборони України.

http://mediarnbo.org/2018/10/31/oos-zvedeni-dani-31-zhovtnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества