Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 30 жовтня 2018

Інтенсивність обстрілів російсько-окупаційними військами позицій підрозділів Об’єднаних сил з піхотного озброєння не зменшилася. Заборонене Мінськими домовленостями озброєння противник минулої доби не застосовував.

Водночас, використання окупантами мінометів калібру 82 мм зафіксовано сьогодні зранку.

Під час ведення бойових дій протягом минулої доби один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав поранення. На даний час йому надається необхідна допомога у медичному закладі.

Луганський напрямок

Ворог порушив режим тиші 1 раз, обстрілявши близько 11-ї години вечора зі стрілецької зброї опорний пункт Об’єднаних сил неподалік Станиці Луганської. Вогонь вівся з боку окупованої Миколаївки.

Донецький напрямок

Зафіксовано 19 вогневих провокацій з боку російсько-окупаційних військ.

Протягом ночі противник вогонь не відкривав. Проте із самого ранку окупанти почали обстрілювати наші позиції з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Обстріли тривали до пізнього вечора.

В районі Лебединського за добу відбулося чотири обстріли, неподалік Павлополя – три, по два рази ворог вів вогонь поблизу Водяного, Гнутового і Красногорівки.

Також під обстріли з піхотного озброєння потрапляли опорні пункти Об’єднаних сил біля населених пунктів Чермалик, Верхньоторецьке, Піски, Новомихайлівка, Новотроїцьке, а також шахти Бутівка.

Підрозділи Збройних Сил України були змушені 12 разів відкривати вогонь у відповідь.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 30 жовтня

З опівночі до 09:00 ранку зафіксовано 3 ворожих обстріли, усі – на Донецькому напрямку.

З 3-ї години ночі противник протягом 20 хвилин зі стрілецької зброї обстрілював позиції наших військ у районі Павлополя.

Згодом російсько-окупаційні війська активізувалися поблизу Опитного, де здійснили два обстріли із озброєння БМП, гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Також військовослужбовці Об’єднаних сил нарахували тут три розриви мін 82-го калібру.

Від початку поточної доби втрат у лавах Збройних Сил України немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей посилюються проукраїнські настрої серед місцевого населення, що суттєво впливає на морально-психологічний стан особового складу російсько-окупаційних військ.

Серед військовослужбовців передових підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ зростає небажання брати участь у бойових діях.

Зокрема, тільки за останні два тижні з позиції одного з передових підрозділів 1 АК дезертирувало дев’ять військовослужбовців, решта планують переводитися до тилових підрозділів або взагалі звільнятися зі служби.

http://mediarnbo.org/2018/10/30/oos-zvedeni-dani-30-zhovtnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества