Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 29 жовтня 2018

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська продовжували обстріли оборонних позицій захисників України.

Загалом протягом 28 жовтня російсько-окупаційні війська здійснили 19 прицільних обстрілів.

Оборонці України – підрозділи Об’єднаних сил протягом минулої доби понад 10 разів були змушені відкривати адекватний вогонь у відповідь з метою збереження життя та здоров’я особового складу. Зазначимо, що наші захисники застосовували виключно штатне піхотне озброєння не порушуючи Мінські угоди.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом 28 жовтня трьох окупантів російсько-терористичних військ знищено, ще шість – поранено.

На жаль, внаслідок бойових дій один Український військовий отримав поранення. Його евакуйовано до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Луганський напрямок

Ворог провів лише один обстріл.

О 22:20 з напрямку окупованого селища міського типу Слов’яносербськ, протягом півгодини противник випустив 12 мін забороненого Мінськими угодами калібру 120 мм по нашим захисникам Кримського. Наші військові вели адекватний вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння, без порушення Мінських домовленостей.

Донецький напрямок

Знову переважну більшість обстрілів ворог вів на цьому напрямку, 18 разів свідомо порушивши режим тиші.

Тут російсько-окупаційні війська переважно застосовували по захисниках України гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Ворожі обстріли наших позицій зафіксовано в районі н.п. Авдіївка, Лебединське, Тарамчук, Водяне, Гнутове, Піски, Павлопіль, Березове, Мар’їнка, Широкине та Славне.

При цьому вдень захисники Гнутового та Пісків зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 29 жовтня

З початку цієї доби станом на 11:00 зафіксовано три ворожих обстріли. Усі вони відбулися на Донецькому напрямку.

Так, російсько-окупаційні війська застосовували великокаліберні кулемети поблизу Чермалика, гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння в районі Водяного та Лебединського.

Втрат внаслідок бойових дій від початку поточної доби серед підрозділів Об’єднаних сил немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Зважаючи на провальну кампанію т.зв. призову на військову службу населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, командування російських окупаційних військ комплектує особовим складом підрозділи з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ за рахунок прибуваючих з території Росії кадрових військовослужбовців ЗС РФ та спеціальних груп т.зв. «всевеликого войска Донського». При цьому, перед призначенням до передових підрозділів усі кандидати перевіряються російськими інструкторами та проходять спеціальні інструктажі щодо встановлення взаємовідносин з місцевим населенням.

Зокрема, ставлення до місцевих жителів з боку прибулих у жовтні ц.р. т.зв. «казачков» суттєво відрізняється від звичної поведінки цієї категорії осіб. Так, новоприбулі особи проявляють надзвичайну зацікавленість у спілкуванні з місцевим населенням, демонструючи високий рівень ідеологічної підготовки у просуванні ідей т.зв. «руського миру», цілеспрямовано нав’язують місцевим жителям проросійські погляди та зневажливе ставленням до всього українського, беруть активну участь в агітаційних заходах, пов’язаних з т.зв. «виборами» на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей 11 листопада ц.р.

Захисники України – підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/10/29/oos-zvedeni-dani-29-zhovtnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества