Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 27 жовтня 2018

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська дещо зменшили свою збройну активність в районі проведення операції Об’єднаних сил. Проте це аж ніяк не вплинуло на пильність наших військовослужбовців – обстановка на лінії фронту продовжує перебувати під контролем захисників України.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська провели 8 прицільних обстрілів.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом 26 жовтня одного окупанта російсько-терористичних військ знищено та ще сімох поранено.

На жаль, внаслідок бойових дій двоє Українських військових отримали поранення різних ступенів. Їх евакуйовано до медичних закладів, де наші захисники отримують необхідну кваліфіковану допомогу.

Луганський напрямок

Окупанти здійснили лише один обстріл. З 08:30, протягом понад півгодини, з напрямку окупованого населеного пункту Сокільники ворог застосовував гранатомети та стрілецьку зброю в бік оборонців Кримського.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 7 разів застосовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Ворожі обстріли позицій захисників України зафіксовано в районі н.п. Водяне, Павлопіль, Авдіївка, Гнутове, Тарамчук та Красногорівка.

Підрозділи Об’єднаних сил 6 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння, без порушення Мінських угод та ефективно придушували ворожу активність.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 27 жовтня

З початку цієї доби станом на 12:00 ворог здійснив три обстріли оборонних позицій Українських захисників на Донецькому напрямку.

О 07:30 окупанти вели вогонь з гранатометів в бік наших оборонців в районі Опитного. Також піхотне озброєння та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосували поблизу Водяного та Пісків. Причому захисники Водяного зафіксували ворожий обстріл з міномету калібру 82 мм. Окупанти випустили 5 мін.

Втрат внаслідок бойових дій серед наших захисників від початку поточної доби немає.

Зазначимо, що обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими Українськими військовими зі складу Об’єднаних сил.

 

29 жовтня, о 13.25, з Австралії додому, в Україну, прибуває літак з Національною збірною після участі в міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених — 2018»

В Міжнародному аеропорту Бориспіль (Термінал «D») відбудеться урочиста зустріч наших сучасних Українських героїв.

З 20 по 27 жовтня 15 українських ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення під час бойових дій захищаючи Україну, виборювали перемоги у масштабних міжнародних змаганнях «Ігри нескорених» та здобули 22 медалі різного ґатунку. Так, наш Український Прапор неодноразово підіймався над спортивними залами міжнародних змагань. Нагадаємо, що наші спортсмени беруть участь у цих масштабних міжнародних змаганнях другий рік поспіль, щоразу отримуючи нагороди та схвальні відгуки інших учасників з різних країн. Проте головне гасло змагань те, що «Ігри нескорених»» допомагають пораненим воїнам повернутися до життя в рамках комплексної системи реабілітації.

Запрошуємо представників засобів масової інформації та усіх охочих долучитися до урочистої зустрічі.

Більш детальна інформація на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/10/27/oos-zvedeni-dani-26-zhovtnya-2018-2/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества