Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 22 жовтня 2018

Протягом доби, що минула, російсько-окупаційні війська продовжували свідомо порушувати режим тиші, застосовуючи проти підрозділів Об’єднаних сил міномети та гранатомети.

Загалом протягом минулої доби ворог 19 разів вів прицільні обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Захисники України вели вогонь у відповідь не порушуючи Мінські угоди.

За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом доби 8 окупантів російсько-терористичних військ знищено та ще 2 поранено.

Внаслідок бойових дій троє Українських військових отримали поранення різних ступенів. Наразі наші захисники отримують кваліфіковану допомогу у медичних закладах.

Луганський напрямок

Зафіксовано 4 вогневі провокації з боку російсько-окупаційних військ.

Під прицільними ворожими обстрілами з гранатометів та великокаліберних кулеметів перебували наші оборонці н.п. Попасна, Шуми, Щастя. Вчора зранку захисники Кримського зафіксували розриви п’яти ворожих мін калібру 82 мм.

Ворожі обстріли на цьому напрямку тривали до 13:30. Після цього до опівночі окупанти дотримувалися режиму тиші, обстрілів не спостерігалося.

Донецький напрямок

Ворог провів 15 прицільних обстрілів оборонних позицій захисників України.

В основному російсько-окупаційні війська знову вели непоодинокі обстріли в бік підрозділів Об’єднаних сил з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Ворог вів вогонь поблизу н.п. Тарамчук, Красногорівка, Піски, Мар’їнка, Павлопіль, Гнутове, Лебединське. Окрім цього, по декілька розривів від ворожих мін калібру 82 мм зафіксували оборонці Широкиного та 120-го калібру – в районі Водяного.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 22 жовтня

З початку цієї доби станом на 11:00 зафіксовано 2 прицільні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ.

Вночі ворог вів обстріл з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Новотроїцького. Тут наші захисники застосовуючи штатне піхотне озброєння, без порушення Мінських угод примусили окупантів до подальшого дотримання режиму тиші.

Окрім цього, зранку російсько-окупаційні війська вели обстріл зі стрілецької зброї поблизу Мар’їнки.

Втрат серед захисників України від початку поточної доби немає.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими Українськими військовими зі складу Об’єднаних сил.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування під керівництвом співробітників ФСБ РФ проводить заходи контролю за передвиборчими настроями населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Зокрема, за вказівкою цих кураторів вживаються заходи з посилення агітаційної роботи серед особового складу з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ з метою отримання «необхідних» результатів на т.зв. «виборах» 11 листопада ц.р.

Під приводом уточнення списків виборців, представниками т.зв. «місцевих виборчих команд» здійснюється обхід помешкань місцевих жителів та місць розташування особового складу противника, під час яких проводиться агітація за «правильних» кандидатів.

Крім того, співробітниками т.зв. «МВС ДНР» проводяться фільтраційні заходи, спрямовані на виявлення незареєстрованої зброї та боєприпасів у місцевого населення.

 

Наші сучасні герої – Українська національна збірна команда «Ігри Нескорених» очікувано здобуває медалі на міжнародних змаганнях в австралійському Сіднеї

Сьогодні, 22 жовтня, наші спортсмени-герої Олександр Бєлобоков, Олександр Чалапчій, Юрій Дмитренко та Сергій Ільницький брали участь у змаганнях з веслування на тренажерах.

Два «золота» до скарбнички Української збірної у вправі швидкість за одну хвилину у своїх категоріях у важкій боротьбі здобули Олександр Бєлобоков та капітан Національної збірної Сергій Ільницький. Сергій розділив перше місце з австралійським спортсменом. Категорія, в якій брав участь ветеран, була найбільшою – в ній змагалися 64 учасники.

Зазначимо, що другий рік поспіль капітан української збірної виборює золоту медаль у категорії швидкість за одну хвилину на міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених».

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/10/22/oos-zvedeni-dani-22-zhovtnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества