Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 19 жовтня 2018

Обстановка в районі проведення операції повністю контрольована нашими військовими.

Порівняно з минулою добою, зменшилася кількість обстрілів позицій Об’єднаних сил з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, проте загалом російсько-окупаційні війська продовжували досить активно провокувати українських захисників.

Загалом протягом минулої доби підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 16 ворожих обстрілів, у тому числі два – з використанням мінометів 120-го та 82-го калібрів. Окупанти випустили по позиціях українських захисників 8 мін.

Підрозділи Об’єднаних сил двічі відкривали вогонь у відповідь.

Втрат серед наших військовослужбовців немає.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 2 прицільних обстріли з боку ворога.

У вечірню пору доби з гранатометів різних типів та кулеметів великого калібру окупанти обстріляли опорні пункти наших військ неподалік Кримського. Також вогонь з великокаліберних кулеметів противник вів поблизу Луганського.

Донецький напрямок

Кількість та інтенсивність ворожих обстрілів тут були набагато більшими. Противник 14 разів порушував режим тиші, з них двічі – із застосуванням заборонених мінометів.

Так, близько 18-ї години було зафіксовано обстріл з міномета калібру 82 мм опорних пунктів Об’єднаних сил біля Чермалика. Українські військовослужбовці неподалік Новомихайлівки у цей же час потрапили під вогневий вплив з мінометів 120-го калібру.

Вранці з боку окупованої Саханки ворог вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу по позиціях Збройних Сил України поблизу Лебединського.

З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська протягом доби тричі обстрілювали наші опорні пункти в районах Гнутового та Водяного, по два рази – біля Лебединського та Павлополя.

Також піхотне озброєння противник використовував під час обстрілів українських військових неподалік Невельського та Степного.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 19 жовтня

Упродовж ночі противник вів вогонь на Донецькому напрямку поблизу населених пунктів Гнутове, Водяне та Авдіївка із застосовуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Один військовослужбовець Об’єднаних сил внаслідок обстрілу отримав поранення. Його доставлено до військового мобільного госпіталю для надання необхідної допомоги.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ нарощує масштаби бойової підготовки з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, у т.ч. т.зв. «мобілізаційного резерву».

Підготовку резервістів передбачається здійснювати на постійній основі, що потребує додаткових місць (територій) для їх розміщення і тренування. У зв’язку з цим, противником збільшується кількість та розширюються площі районів дислокації об’єктів навчальної та матеріально-технічної бази на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Так, з початку жовтня ц.р. т.зв. «органами влади» у місцевого населення та бюджетних установ вилучено земельні ділянки загальною площею близько 40 га для використання їх у якості військових полігонів російсько-окупаційних військ. Це викликало численні прояви обурення та зростання протестних настроїв місцевого населення проти російського окупаційного режиму.

У 202-му Центрі підготовки сержантського складу Повітряних Сил, що на Київщині відбулися урочисті заходи з нагоди чергового випуску слухачів Курсів лідерства базового та середнього рівнів

За підсумками навчання відповідні сертифікати отримали 82 військовослужбовці.

Після прибуття до частин Повітряних Сил Збройних Сил України військові, які пройшли курси навчання, будуть призначені на посади командирів відділень та їм рівних, головних сержантів взводів та рот.

У Центральній стоматологічній поліклініці Міністерства оборони України цими днями триває благодійна акція – дентальна імплантація для учасників бойових дій

Загалом упродовж 5 днів міжнародні бригади з Кореї, США, Канади, а також вітчизняні стоматологи планують прооперувати близько 70 військовослужбовців ЗС України.

Учасникам бойових дій встановлюють дентальні імплантати та проводять реабілітацію зубощелепної системи.

За перші 3 дні прооперовано 41 пацієнта, встановлено 116 дентальних імплантів. Також проведено 24 кістково-пластичні операції.

З метою вшанування наших кращих захисників продовжується нагородження державними нагородами та заохочувальними відзнаками Міноборони військовослужбовців ЗС України

За інформацією Департаменту кадрової політики МО України, з початку 2018 року заохочувальними відомчими відзнаками нагороджено понад 8 тисяч 180 військовослужбовців та працівників ЗС України.

Загалом, з весни 2014 року станом на 17 жовтня 2018 року, державними нагородами України нагороджено понад 113 тисяч 230 та заохочувальними відзнаками Міноборони України – майже 60 тисяч військовослужбовців та працівників ЗС України.

Окрім цього, за інформацією Департаменту кадрової політики оборонного відомства, статус учасника бойових дій отримали понад 243 тисячі військовослужбовців та працівників ЗС України.

http://mediarnbo.org/2018/10/19/oos-zvedeni-dani-19-zhovtnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества