Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 10 жовтня 2018

Минулої доби обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил мала ознаки загострення. Російсько-окупаційні війська продовжували здійснювати вогневі провокації на лінії зіткнення, застосовуючи при цьому також озброєння заборонених калібрів.

Загалом на лінії зіткнення минулої доби окупанти 39 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому 14 разів було застосовано озброєння, заборонене Мінськими угодами. Всього минулої доби ворог випустив в бік українських позицій 19 артилерійських снарядів 152 калібру, 30 снарядів калібру 122 мм, а також 22 та 52 міни 120 та 82-мм відповідно.

За добу що минула, внаслідок бойових дій один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, двоє зазнали легких поранень.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким військовослужбовця, який віддав життя в боротьбі за Україну.

Луганський напрямок

Минулої доби відбулося 14 прицільних ворожих обстрілів, усі вони були прицільними.

Позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Новотошківського вчора були обстріляні з артилерії 152 калібру. Також противник застосовував міномети 120-го та 82-го калібрів, випустивши по декілька мін в бік наших опорних пунктів, розташованих неподалік селищ Луганське та Новолуганське. Окрім того вчора в районі н.п. Золоте російсько-окупаційні війська застосували проти наших військових ПТРК.

Окрім мінометів та артилерійських систем в районах згаданих населених пунктах ворог активно застосовував стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Вчора ворог порушив режим тиші 25 разів. Там також фіксувалося активне застосування російсько-окупаційними військами мінометів та ствольної артилерії.

Найбільшу ворожу активність зафіксовано в районах Лебединського, Водяного і Гнутового де за добу сталася низка ворожих обстрілів із застосуванням артилерії 122-го калібру та мінометів калібру 120 та 82 мм.

Загалом в бік позицій українських підрозділів ворог випустив 30 снарядів з гармат 122 калібру та більше 20 мінометних боєприпасів заборонених калібрів.

Не було спокійно і в інших місцях Донецького напрямку, зокрема біля Широкиного, Павлопіля, Лебединського, Гнутового, Красногорівки та Мар’їнки.

Там російсько-окупаційні війська фактично в цілодобовому режимі відкривали прицільний вогонь зі стрілецької зброї.

Поточна ситуація сьогодні, 10 жовтня

З опівночі і станом на 09:00 ранку в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 4 прицільних обстріли наших опорних пунктів.

Усі вони відбулися на Донецькому напрямку, а саме біля Гнутового, Красногорівки і Широкиного.

Там російсько-окупаційні війська відкривали поодинокий вогонь із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів, фактів застосування противником артилерії поки не зафіксувалося.

Втрат у лавах Об’єднаних сил від початку поточної доби немає, українські війська впевнено тримають ситуацію під контролем.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування на окупованих територіях нарощує спроможності з метою приховування провокаційних обстрілів за рахунок скорочення їх тривалості з нанесенням максимальних втрат підрозділам Об’єднаних сил. Зокрема, противник зосереджує ведення розвідки на вивчення конкретних об’єктів для визначення умов щодо їх максимального вогневого ураження.

Водночас збільшення противником кількості застосування розвідувально-диверсійних груп 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ призводить до зростання втрат серед особового складу розвідувальних підрозділів окупаційних військ.

Так, 8 жовтня ц.р. у районі передових позицій, при спробі перетину лінії розмежування, підірвались на власних мінно-вибухових загородженнях бойовики 1 окремої мотострілецької бригади 1 АК, двоє з них загинуло, одного важко поранено. При цьому російське окупаційне командування приховує кількість безповоротних втрат та справжні причини загибелі російських військовослужбовців, перекладаючи вину на обстріли з боку ЗС України.

http://mediarnbo.org/2018/10/10/oos-zvedeni-dani-10-zhovtnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества