Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 08 вересня 2018

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях, противник не припиняв спроб дестабілізувати ситуацію, та 32 рази відкривав вогонь в бік наших оборонний позицій.

При цьому ворог знову застосував артилерію та міномети заборонених калібрів.

Упродовж доби що минула, противник 32 рази порушував режим тиші, і двічі з застосуванням зброї заборонених калібрів.

Наші військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь 10 разів, з метою придушення ворожої активності.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби один український захисник загинув та двоє зазнали поранень.

Висловлюємо співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам нашого воїна, який віддав життя захищаючи Україну.

За даними української розвідки, вчора було трьох бойовиків російсько-окупаційних військ було знищено.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я 14 разів, при цьому двічі застосували зброю великого калібру. Так, близько третьої години ночі ворог відкрив вогонь з артилерійських систем 152 го калібру, і випустив 10 снарядів в бік наших позицій біля Кримського. Обстріл вівся з боку селища Голубівське.

Другим випадком відкриття вогню противником із заборонених калібрів став ворожий обстріл в районі Світлодарська. Це сталося о пів на десяту вечора, коли окупант випустив кілька мінометних снарядів калібру 120 мм. Мінометний вогонь ворог супроводжував пострілами з гранатометів, намагаючись завдати нашим військовим максимальних втрат.

Іншими місцями, де сили окупанта відкривали прицільний вогонь стали н.п. Щастя, Катеринівка, Новгородське, Південне, Малинове, Оріхове та Луганське.

В районі згаданих селищ російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь переважно із застосуванням піхотного озброєння, а саме гранатометів різних типів та кулеметів. Усі обстріли були прицільними, і несли пряму загрозу нашим військовослужбовцям, тож підрозділи Об’єднаних Сил 9 разів відповідали противнику влучним вогнем зі штатної піхотної зброї.

Донецький напрямок

Вчора зафіксовано 18 фактів відкриття ворогом вогню, щоправда важке озброєння там противник не застосовував, обмежившись пострілами зі стрілецької зброї, гранатометів та кулеметів великого калібру.

Такі обстріли зафіксовано поблизу Лебединського, Павлополя, Водяного, Опитного та Авдіївки.

Найбільш неспокійно було в районі Гнутового. Тамтешні українські позиції упродовж доби були обстріляні російсько-окупаційними військами 5 разів, і щоразу з різних напрямків, а саме з боку Заіченко, Пікузи та Верхньошироківського.

Не менш гаряче також було біля Водяного, яке також минулої доби опинялося під ворожим вогнем 5 разів.

Обстановка станом на сьогоднішній ранок, 8 вересня

Від початку цієї доби, станом на 9 ранку зафіксовано поки що одну ворожу збройну провокацію, сталася вона на Донецькому напрямку. Близько першої години ночі противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї в бік оборонців Гнутового. Обстріл тривав майже годину, і вівся зі сторони н.п. Заіченко.

Наші військові утрималися від відкриття вогню у відповідь.

Від початку поточної доби бойових втрат у лавах Об’єднаних сил немає, ситуація повністю контрольована нашими підрозділами.

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак розпочав робочу поїздку до військових підрозділів дислокованих на Харківщині

Сьогодні, в рамках поїздки Міністр оборони відвідав Військовий інститут танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Глава оборонного відомства заслухав керівництво закладу щодо організації навчального процесу та привітав особовий склад з професійним святом – Днем танкових військ.

Звертаючись до офіцерів, викладачів і курсантів Харківського інституту, Міністр оборони відзначив, що танкові підрозділи мають бути сильними та добре підготовленими, аби у ворога навіть не виникало задуму посягати на Українську землю.

Під час урочистостей генерал армії України Степан Полторак нагородив 44 офіцерів, курсантів та працівників військового вишу з нагоди професійного свята.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/09/08/oos-zvedeni-dani-08-veresnya-2018/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества