Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 03 вересня 2018

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей підрозділи Об’єднаних сил продовжували фіксувати порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

Окупанти не застосовували важке озброєння, проте здійснювали вогневі провокації в бік Українських військовослужбовців з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння.

Загалом протягом 2 вересня російсько-окупаційні війська здійснили 16 прицільних обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Луганський напрямок

Ворог 5 разів вдавався до збройних провокацій в районі н.п. Кримське, Південне та Шуми.

Донецький напрямок

Зафіксовано 11 прицільних ворожих обстрілів. Тут окупанти вели обстріли вночі та переважно ввечері поблизу н.п. Мар’їнка, Лебединське, Кам’янка, Гнутове, Водяне, Павлопіль, Широкине та Березове.

Підрозділи Об’єднаних сил на найбільш зухвалі вогневі провокації противника відкривали вогонь у відповідь та придушували ворожу вогневу активність, не порушуючи Мінських угод.

Внаслідок бойових дій протягом минулої доби 8 Українських військових отримали поранення та травмування. Наразі вони отримують необхідну кваліфіковану допомогу у медичних закладах. Стан здоров’я одного захисника – середньої важкості, ще семи військових – задовільний.

Обстановка станом на сьогодні, 3 вересня

З початку цієї доби зафіксовано 4 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Ворог вів вогонь з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння поблизу н.п. Кримське, Водяне, Павлопіль та Піски.

Бойових втрат від початку поточної доби серед Українських військових немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ використовує загибель ватажка терористичного угруповання О. Захарченка для дискредитації українських силових структур. Зокрема, російськими пропагандистами й далі інтенсивно поширюються чутки про причетність до його загибелі українських спецслужб. Водночас на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, у т.ч. на передових позиціях з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ активізувалась робота представників пропагандистських російських засобів масової інформації з метою підготовки неправдивих та викривлених матеріалів щодо України та її Збройних Сил.

Для фабрикування фейкових відеоматеріалів т.зв. військовослужбовці російських окупаційних військ здійснювали провокаційні обстріли позицій підрозділів Об’єднаний сил, координуючи свої дії з прибулими російськими знімальними групами. Сфабриковані у такий спосіб репортажі подавалися на затвердження спеціальній комісії російських пропагандистів, які прибули з Росії напередодні вбивства О. Захарченка.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей залишається контрольованою нашими захисниками – підрозділами Об’єднаних сил.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/09/03/oos-zvedeni-dani-03-veresnya-2018/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества