Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 29 вересня 2018

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано чергові порушення Мінських угод з боку російсько-окупаційних військ. Загалом, спостерігалася певна активізація окупантів. Зокрема, ворог застосовував по оборонним позиціям захисників України артилерію та міномети.

Загалом протягом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 34 прицільних обстріли.

Захисники України впевнено застосовували штатне піхотне озброєння у відповідь, не порушуючи Мінських угод. За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом доби двох бойовиків російсько-окупаційних військ знищено та 7 поранено.

Внаслідок бойових дій у складі підрозділів Об’єднаних сил протягом минулої доби четверо наших захисників отримали поранення різних ступенів. Військових евакуйовано до мобільних госпіталів, де вони отримують необхідну медичну допомогу.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська 16 разів порушували режим тиші. Ворог вів прицільні обстріли в бік підрозділів Об’єднаних сил застосовуючи озброєння БМП, гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння. Зазначимо, що у переважній більшості випадків, за рішенням командирів на місцях, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, захисники України адекватно придушували вогневі точки противника. Бойові дії відбувалися поблизу н.п. Новотошківське, Золоте-4, Луганське, Катеринівка, Троїцьке, Новолуганське та чотири рази в районі Кримського.

Окрім цього, зранку поблизу Золотого-4 ворог близько півтори години вів обстріл позицій Українських військових із зенітної установки ЗУ-23-2.

Вдень оборонці Новолуганського зафіксували декілька розривів ворожих мін калібру 82 мм, а після 22:00, протягом півтори години російсько-окупаційні війська випустили тут ще 15 мін калібру 120 мм.

Також вчорашній день відзначився черговою ворожою провокацією поблизу Станиці Луганської. Близько 21:30 окупанти здійснили обстріл Українських захисників із озброєння БМП. Нагадаємо, що російсько-окупаційні війська свідомо та систематично порушують режим тиші в районі Станиці Луганської, з метою зриву давно запланованого розведення сил та засобів сторін на цій ділянці.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 18 разів вели провокаційні обстріли в бік оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Зокрема, 7 разів під ворожим вогнем, в тому числі з важкого озброєння, перебували наші мужні оборонці Гнутового, що на приморські ділянці. Так, з 13-ї, понад півтори години, з боку окупованого села Пікузи, ворог вів обстріл захисників Гнутового з озброєння БМП, зенітної установки ЗУ-23-2 та стрілецької зброї. Також наші оборонці зафіксували розриви понад 10 ворожих мін калібру 82 мм. Пізніше, з 17:20 ворог поновив активні обстріли з того ж напрямку. Українські захисники Гнутового знову півтори години перебували під обстрілами з гранатометів та зенітної установки, також зафіксували розриви 5 ворожих мін калібру 120 мм. Під час цього обстрілу, російські окупанти здійснили ще й 12 артилерійських пострілів 122-го калібру по оборонцях Гнутового з боку окупованого села Верхньошироківське. Пізніше, після 21:00 ворог поновив мінометний обстріл, випустивши ще декілька мін калібру 120 мм.

Окрім цього, російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння в районі Павлопіля, Мар’їнки, Авдіївки, Новотроїцького, та п’ять разів поблизу Лебединського.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 29 вересня

З початку цієї доби станом на ранок зафіксовано 6 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Важке озброєння окупанти не застосовували. Проте ворог здійснив провокаційні обстріли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу н.п. Новозванівка, Луганське, Широкине, Чермалик, Павлопіль, Водяне.

Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів адекватно придушували ворожу активність зі стрілецької зброї.

Втрат внаслідок бойових дій з початку поточної доби серед захисників України немає.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими військовослужбовцями зі складу Об’єднаних сил.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/09/29/oos-zvedeni-dani-29-veresnya-2018/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества