Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 21 вересня 2018

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей спостерігалося подальше порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. Ворог продовжував вести непоодинокі обстріли захисників України з мінометів та гранатометів різних типів.

Загалом протягом 20 вересня ворог здійснив 22 прицільних обстріли. Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів адекватно застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння.

Внаслідок бойових дій втрат протягом минулої доби серед Українських військових немає.

За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом доби двох окупантів знищено, чотирьох поранено.

Окрім цього, як повідомлялося, вчора з близько 06:00 протягом 20 хвилин, російсько-окупаційні війська вів обстріл населеного пункту Широкине з артилерії 122-го калібру та стрілецької зброї. Ворог здійснив декілька артилерійських пострілів по цивільній інфраструктурі з боку окупованого села Саханка.

Луганський напрямок

Протягом минулої доби зафіксовано 6 ворожих прицільних обстрілів. При цьому усі ці обстріли ворог вів лише по наших мужніх оборонцях Кримського. Російсько-окупаційні війська застосовували в бік оборонних позицій Об’єднаних сил поблизу цього населеного пункту гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Захисники Кримського декілька разів ефективно придушували ворожу активність, застосовуючи у відповідь штатне піхотне озброєння та не порушуючи Мінських домовленостей.

Зазначимо, що після 20:50, російські окупанти випустили по наших оборонцях Кримського 12 мін калібру 120 мм, що заборонений до застосування Мінськими угодами. Ворожий обстріл вівся з боку окупованого смт Слов’яносербськ.

Попри усі намагання російсько-окупаційних військ «розхитати» нашу оборону поблизу Кримського, Українські військовослужбовці впевнено дають адекватну відповідь окупантам та готові до будь-якого розвитку подій на лінії фронту.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська також не покидають спроб «прощупати» наших захисників на різних ділянках. Тут зафіксовано 16 прицільних ворожих обстрілів в бік оборонних позицій Об’єднаних сил.

Ворог вів непоодинокі обстріли з великокаліберних кулеметів та гранатометів поблизу н.п. Чермалик, Водяне, Гнутове, Новотроїцьке. Також тричі під ворожим вогнем перебували захисники Лебединського та Мар’їнки, чотири рази – оборонці Широкиного.

Окрім цього, військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм поблизу Лебединського та Широкиного, що на приморській ділянці нашої оборони. Ворог вів мінометні обстріли з боку окупованого села Саханка.

Ситуація на лінії фронту станом на сьогодні, 21 вересня

Російсько-окупаційні війська й далі зневажають усіма попередніми домовленостями щодо дотримання режиму тиші.

З початку цієї доби станом на 11:30 зафіксовано 6 прицільних ворожих провокацій з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Тричі ворог вів обстріли в районі Кримського на Луганському напрямку. Також вогневі провокації зафіксовано поблизу Водяного й Гнутового на Донецькому напрямку.

Від початку поточної доби бойових втрат серед Українських військових немає.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими захисниками – підрозділами Об’єднаних сил.

Сьогодні, 21 вересня, у Любліні (Республіка Польща) відбуваються офіційні урочисті заходи з нагоди 3-ї річниці створення Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького

Вчора, 20 вересня, у Кімнаті Слави командування Багатонаціональної бригади за участю особового складу ЛИТПОЛУКБРИГ та членів координаційної групи, Український офіцер полковник Дмитро Братішко підписав протокол та прийняв у бригадного генерала Зенона Бжушко під своє командування Литовсько-Польсько-Українську бригаду.

Як зазначив полковник Дмитро Братішко, це знакова та дуже відповідальна подія — Україна в особі Українського командира та ще 17 офіцерів штабу бере на себе зобов’язання підтримувати набуті операційні спроможності командування ЛИТПОЛУКРБРИГ й розвивати далі тісну співпрацю в форматі цієї багатонаціональної військової частини.

20 вересня, у Києві відбувся спуск на воду ще одного десантно-штурмового катера «Кентавр»

Нові бойові одиниці побудовано на Київському суднобудівному заводі ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» на замовлення Міністерства оборони України для Військово-Морських Сил ЗС України.

«Кентавр» — це вже другий проект вітчизняних катерів, який був розроблений і побудований саме незалежною Україною.

Символічно, що «хрещеною матір’ю» десантно-штурмового катеру, призначеного для висадки підрозділу морського десанту на необладнане узбережжя, стала військовослужбовець морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України старшина Юлія Мединська. В Криму вона проходила службу в 1-му окремому Феодосійському батальйоні морської піхоти. У 2014 році з любов’ю до України й жагою до перемоги над агресором, Юлія в складі свого підрозділу вийшла на материкову частину й продовжила виконувати завдання за призначенням.

Спуск катерів у цьому році є продовженням будівництва серії катерів в рамках Державної цільової програми розвитку озброєння і військової техніки на період до 2021 року для Військово-Морських Сил ЗС України з метою нарощування сил оборони України.

На Рівненщині інженерний підрозділ Збройних Сил України працює над відновленням сполучення через річку Горинь селищ Удрицьк та Висоцьк Дубровицького району

Основна переправа, яка тут існувала десятиліттями, вийшла з ладу та не виконувала своєї основної функції. Так, військові інженери завершують будівництво низьководного дерев’яного мосту довжиною 95 метрів та вантажопідйомністю до 60 тонн.

Перед початком робіт військовослужбовці здійснили марш понад 200 кілометрів до місця призначення та провели розвідку водної перешкоди в гирлі річки Горинь.

Нова споруда вже найближчим часом буде введена в експлуатацію та скоротить об’їзд автошляхів на більш ніж 50 кілометрів. Військові інженери допомагають вирішити серйозну проблему тисяч дітей, дорослих та вже літніх людей двох районів.

Загалом, з 2010 року військові інженери встановили для місцевого населення Рівненщини десятки мостів. Їх загальна протяжність через річки Стир, Случ та Горинь складає майже півтора кілометри.

На Тернопільщині відбудеться X Всеукраїнське військове паломництво

Всеукраїнська проща військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України до чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері відбудеться 22-23 вересня.

Під час паломництва учасники в молитві проситимуть Божого захисту для захисників Вітчизни та миру для України.

Програму X Всеукраїнського військового паломництва розміщено також на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/09/21/oos-zvedeni-dani-21-veresnya-2018/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества