Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 02 вересня 2018

Загалом протягом 01 вересня ворог здійснив 11 обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил, усі обстріли були прицільними. Під час збройних провокацій противник застосовував переважно стрілецьку зброю, гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети. Водночас, фактів застосування важкого озброєння з боку противника вчора не зафіксовано.

Минулої доби, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої отримав травми, несумісні з життям один український військовослужбовець. Під час цього ж інциденту ще один військовий зазнав поранення. Стан здоров’я пораненого бійця характеризується як задовільний, його було доставлено до військового госпіталя.

Окрім того один військовослужбовець Збройних Сил України дістав поранення внаслідок ворожого обстрілу. Стан його здоров’я також задовільний, наразі він отримує усю необхідну медичну допомогу.

Ми ж висловлюємо співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам воїна, який віддав життя, захищаючи України. Вічна пам’ять.

І як повідомляє наша розвідка, втрати противника за вчорашню добу складають: трьох бойовиків російсько-окупаційних військ знищено та двох поранено.

Луганський напрямок

Там за добу зафіксовано 5 ворожих збройних провокацій. Обстріли почалися вночі, і тривали з перервами упродовж всього дня. Гаряче було біля н.п. Південне, Троїцьке та Кримське. В районах згаданих населених пунктів ворог відкривав вогонь в бік наших позицій з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Вчора зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів, переважно з використанням кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї. Ворожий вогонь упродовж доби наші військові фіксували біля Широкиного, Водяного, та Павлополя.

Обстановка на фронті станом на сьогодні, 2 вересня

Станом на сьогоднішній ранок, 2 вересня зафіксовано 3 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Окупант знову застосував проти наших військових гранатомети та піхотну зброю. Ці ворожі збройні провокації відбулися цієї ночі біля н.п. Південне, Троїцьке, Широкине та Водяне.

Фактів відкриття вогню з мінометів та артилерійських систем з боку російсько-окупаційних військ станом на ранок не зафіксовано.

Від початку поточної доби один військовослужбовець Збройних Сил України дістав поранення. Українського воїна було невідкладно доправлено до медичного закладу та надано допомогу.

Відзначимо, що загалом обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою українськими підрозділами.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/09/02/oos-zvedeni-dani-02-veresnya-2018/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества