Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 19 вересня 2018

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил спостерігалася подальша ворожа активність. Російсько-окупаційні війська не припиняють вести провокаційні обстріли в бік захисників України застосовуючи різні види озброєння, в тому числі, й важке.

Українські військовослужбовці рішуче давали адекватну відсіч російським окупантам, не порушуючи Мінських угод та придушували ворожу вогневу активність.

Загалом протягом 18 вересня ворог здійснив 25 прицільних провокаційних обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил. Підрозділи Об’єднаних сил адекватно застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння.

На превеликий жаль, протягом минулої доби у нас є непоправні втрати.

Із сумом повідомляємо, що вчора в ході бойових дій внаслідок російської збройної агресії на території Донецької та Луганської областей загинули двоє Українських військовослужбовців, 1970 та 1982 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким наших захисників-героїв, а також їх бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Окрім цього, внаслідок бойових дій один Український військовий отримав поранення. Його доставлено до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська 12 разів застосовували по захисниках України гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння. Ворожі обстріли зафіксовано в районі Луганського, Новотошківського, Південного, п’ять разів під ворожим вогнем перебували оборонці Кримського.

Окрім цього, вчора, після 20:20 зафіксовано черговий обстріл наших позицій зі стрілецької зброї з боку російсько-окупаційних військ поблизу Станиці Луганської. Окупанти свідомо ігнорують попередні домовленості щодо дотримання режиму тиші та вчергове зривають розведення сил та засобів сторін на цій ділянці.

З 22:40 російсько-окупаційні війська вели прицільні мінометні обстріли з калібрів 120 та 82 мм по наших оборонцях Луганського. Наші військові зафіксували розриви близько 40 ворожих мін цих калібрів. Нагадаємо, що калібр понад 100 мм заборонений до застосування Мінськими угодами.

Захисники України дали адекватну відповідь ворогу зі штатного піхотного озброєння.

Донецький напрямок

Ворог 13 разів вів непоодинокі вогневі провокації.

Порушення режиму тиші з гранатометів та іншого піхотного озброєння з боку російсько-окупаційних військ зафіксовані в районі н.п. Лебединське, Водяне, Широкине, Павлопіль, Піски, Гнутове, Старогнатівка та Новотроїцьке.

Ситуація на лінії фронту станом на сьогодні, 19 вересня

З початку цієї доби станом на ранок зафіксовано 3 прицільних ворожих вогневі провокації з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Березового та Лебединського. З гранатометів та кулеметів – поблизу Троїцького.

Від початку поточної доби станом на ранок бойових втрат серед наших захисників немає.

Обстановка на лінії фронту залишається контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей збільшили навантаження на цивільні комунальні підприємства без надання їм додаткового фінансування. Зокрема, зазначені підприємства вимушені виділяти власні ресурси для обслуговування територій «закритих зон» для місцевих мешканців, на яких російське командування розміщує новоприбулі російські підрозділи.

При цьому, збільшилась кількість заходів із залученням місцевих комунальників, які проводяться під керівництвом командування російських окупаційних військ. Так, 13-14 вересня ц.р. під керівництвом російських офіцерів з окремими комунальними підприємствами проводились тренування з відпрацювання дій у випадку нанесення артилерійських та бомбових ударів. У ході тренування перевірявся стан бомбосховищ і укриттів, відповідальність за усунення виявлених недоліків покладено на керівників комунальних господарств.

Водночас низький рівень заробітної плати та додаткові навантаження викликають обурення працівників комунальних структур, що обумовлює зростання кількості акцій протесту проти політики російських окупаційних адміністрацій.

В рамках візиту до України британська делегація на чолі з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії паном Гевіном Вілльямсоном у супроводі заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенанта Анатолія Петренка побувала у районі проведення операції Об’єднаних сил

Візит розпочався у Краматорську із зустрічі з командувачем Об’єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим. Командувач подякував Уряду та народу Великої Британії за підтримку України у боротьбі із підступним ворогом.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв поінформував пана Гевіна Вілльямсона про заходи, які виконуються Об’єднаними силами для відсічі російської агресії та стабілізації обстановки на території Донецької та Луганської областей.

Окремо обговорювалася низка гуманітарних ініціатив Командування Об’єднаних сил, що спрямовуються на відновлення критично важливих об’єктів інфраструктури та надання допомоги закладам охорони здоров’я та дітям, які знаходяться у населених пунктах, наближених до лінії зіткнення.

В подальшому командувач Об’єднаних сил ознайомив високого закордонного гостя з обстановкою в смузі дій однієї з бригад безпосередньо в ході роботи на місцевості. Зокрема, Державний секретар з питань оборони Великої Британії побував на передових рубежах оборони, де особисто поспілкувався з бійцями Об’єднаних сил.

Після передової командувач ознайомив іноземну військову делегацію із роботою одного з КПВВ на лінії розмежування.

Делегація українського оборонного відомства на чолі з першим заступником Міністра оборони України Іваном Руснаком, завершуючи роботу в США, відвідала військово-морську академію у м. Аннаполіс, штат Меріленд

Члени делегації провели робочі зустрічі з суперінтендантом (начальником) Академії, професорсько-викладацьким складом та командирами підрозділів курсантів, вивчили структуру навчального закладу та організацію навчального процесу, чимало інших питань підготовки майбутніх офіцерів.

Також члени делегації Міноборони України зустрілися з представниками політичної секції Офісу Секретаря оборони, які спеціально прибули із Пентагону, щоб офіційно підбити підсумки роботи української делегації в США, обмінятися враженнями від поїздки та думками щодо досягнення поставлених цілей, а також намітити шляхи подальшої співпраці.

В Італії представники Військово-Морських Сил ЗС України беруть участь у конференції з планування концепції українсько-американського навчання «Сі Бриз — 2019»

Метою заходу, що проходить у Неаполі, є визначення сценарію, часу та місця проведення, попереднього складу учасників та навчальних цілей майбутніх міжнародних маневрів.

Перед конференцією відбулася зустріч заступника командувача Військово-Морських Сил ЗС України з бойової підготовки контр-адмірала Олексія Неїжпапи із командувачем 6-м флотом Сполучених Штатів Америки віце-адміралом Лізою Франчетті.

Представник керівного складу українських ВМС розповів про поточний стан Військово-Морських Сил ЗС України, основні напрямки розвитку у короткостроковій перспективі та ситуацію на Азовському морі. Своєю чергою американська сторона запевнила у своїй підтримці України та її національного флоту, наголосила на продовженні співробітництва у сфері підготовки Військово-Морських Сил ЗС України та допомозі в нарощуванні їхніх спроможностей.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/09/19/oos-zvedeni-dani-19-veresnya-2018/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества