Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 11 вересня 2018

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші. При цьому ворог застосовував міномети, гранатомети різних типів, озброєння БМП.

Загалом протягом 10 вересня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 24 прицільні обстріли оборонних позицій Об’єднаних сил. Ворог змінив географію обстрілів.

На превеликий жаль, внаслідок російської збройної агресії Україна має безповоротну втрату. Вчора ввечері, в ході ведення бойових дій загинув один військовослужбовець Збройних Сил України, 1980 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого героя, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Окрім цього, ще один наш захисник отримав поранення. Наразі йому надається уся необхідна кваліфікована медична допомога у військовому госпіталі.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська 16 разів порушували режим тиші. Тривалі обстріли позицій захисників України зафіксовано в районі н.п. Золоте, Шуми, Луганське, Південне та Майорськ. А оборонці Кримського перебували під ворожим вогнем 9 разів. В основному бойові дії велися із застосуванням гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння. Окрім цього, вдень захисники Луганського зафіксували розриви ворожих мін калібру 120 мм, а оборонці Кримського – калібру 82 мм.

Декілька разів підрозділи Об’єднаних сил, не порушуючи Мінських угод, адекватно придушували ворожу вогневу активність, з метою збереження життя та здоров’я особового складу.

Донецький напрямок

Минулої доби спостерігалося певне зменшення ворожої активності. Російсько-окупаційні війська 8 разів вели провокаційні тривалі обстріли в бік оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

В основному противник продовжував застосовувати гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння. Непоодинокі ворожі вогневі провокації зафіксовано поблизу н.п. Широкине, Водяне, Павлопіль, Лебединське. Зокрема, поблизу Водяного бойові дії велися з 18:00, понад три години. Ворог випустив по захисниках України близько 15 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм, застосовував озброєння БМП та гранатомети, великокаліберні кулемети. Наші військові вели адекватний вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння.

Обстановка станом на сьогодні, 11 вересня

З початку цієї доби станом на 11:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 8 прицільних обстрілів.

Ворог застосовував по оборонних позиціях Об’єднаних сил гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Провокаційні ворожі обстріли зафіксовано поблизу н.п. Широкине, Кам’янка, Катеринівка, Золоте, Шуми, та тричі під ворожим вогнем перебували оборонці Кримського.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення. Його евакуйовано до медичного закладу, де наш захисник отримує кваліфіковану лікарсько-сестринську допомогу.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях залишається контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

В рамках візиту до оборонного відомства США, делегація Міністерства оборони України на чолі з першим заступником Міністра оборони України Іваном Руснаком відвідала Центр удосконалення лідерства сержантського складу сухопутних військ США

Під час візиту українська військова делегація ознайомилася з завданнями, структурою, підпорядкованістю, організацією навчального процесу та змістом навчальних програм.

У ході проведених брифінгів членів Української військової делегації поінформували про особливості комплектування Центру викладацьким складом, як відбувається процес відбору слухачів, формування змісту навчання, склад навчальних груп та вплив результатів навчання на подальшу кар’єру військовослужбовців.

З американської сторони було висловлено побажання щодо участі українських сержантів в інших курсах підготовки молодшого сержантського складу, який повинен в подальшому стати підтримкою головним сержантам.

Американська сторона вкотре наголосила, що Україна залишається важливим партнером США та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

На базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського триває підготовка за програмою Курсу лідерства підвищеного рівня для сержантського складу – військовослужбовців рівня головний старшина роти (батареї)

Метою курсу є підвищення кваліфікації та надання учасникам заходу необхідних знань, умінь та навичок за напрямком командного лідерства (менеджменту персоналу).

Заняття та тренінги проводить група офіцерів та інструкторів з числа сержантів, сформована з найбільш досвідчених представників відповідних категорій, які мають бойовий досвід.

Наприкінці тижня слухачі пройдуть підсумковий контроль та за його результатами отримають сертифікати.

АНОНС МОУ

12 вересня у Прес-центрі Міністерства оборони України відбудеться брифінг щодо підсумків проведення вступної кампанії до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти

У заході візьме участь представник Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України.

Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь у брифінгу. Більш детальна інформація щодо акредитації – на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/09/11/oos-zvedeni-dani-11-veresnya-2018/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества