Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 05 серпня 2018

Протягом минулої доби ситуація в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей залишалася повністю контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Кількість ворожих обстрілів, а всього їх зафіксовано було 33, порівняно з минулою добою дещо знизилася.

Загалом протягом минулої доби, 4 серпня, російсько-окупаційні війська 33 рази свідомо порушували режим тиші. Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону, і адекватно придушували ворожу вогневу активність, застосовуючи виключно штатне піхотне озброєння, і відкривши вогонь у відповідь 15 разів.

Внаслідок бойових дій 4 серпня, на жаль, загинув один український воїн. Також поранення зазнали двоє поліцейських.

І як повідомляє наша розвідка, влучним вогнем у відповідь наші захисники знищили двох та поранили одного окупанта.

Луганський напрямок

Протягом 4 серпня тут зафіксовано 12 ворожих обстрілів, з них 10 ідентифіковані як прицільні.

Незважаючи на те, що фактів застосування важкої зброї з боку противника там вчора зафіксовано не було, практично увесь день ворог відкривав вогонь з зі стрілецької зброї, БМП та кулеметів великого калібру. Найбільш гаряче було в районах н.п. Новозванівки, Троїцького, Кримського і Новолуганського. Згадані селища вчора опинялися під ворожим вогнем по декілька разів.

Донецький напрямок

Удвічі більше вогневих провокацій з боку російсько-окупаційних військ відбулося минулої доби на цьому напрямку. 21 раз наші військовослужбовці потрапляли під прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Мар’їнка, Водяне, Широкине, Чермалик, Гнутове, а також Авдіївка – в районах цих населених пунктів ворожий вогонь не вщухав майже увесь день, з невеликими перервами. Там ворог застосовував практично весь спектр піхотної зброї, а також вогонь бойових машин піхоти. Не обійшлося також без застосування противником мінометів. Так, близько сьомої години вечора противник випустив кілька мінометних снарядів 82-го калібру в бік захисників Широкиного.

Ситуація на лінії фронту сьогоднішній ранок, 5 серпня

Від опівночі і станом на дев’яту годину ранку Українські військові зафіксували вже 4 прицільні ворожі обстріли. Зокрема двічі окупанти відкривали вогонь на Луганському напрямку,
а саме поблизу Новозванівки і Кримського, при цьому застосовували кулемети великого калібру та ручні гранатомети.

І також двічі вогонь ворогом вівся на Донецькому напрямку. Так, близько першої години ночі противник застосував стрілецьку зброю проти оборонців Широкиного, а вже під ранок відкрив вогонь з мінометів 82-го калібру в бік захисників Гнутового. Цей обстріл тривав більше години, і свій мінометний вогонь російсько-окупаційні війська супроводжували пострілами з піхотного озброєння.

Аби придушити ворожу активність, сьогодні наші війська вже тричі були змушені відкрити вогонь у відповідь.

Відзначу також, що від початку поточної доби один український воїн дістав поранення. Йому надається кваліфікована медична допомога.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/08/05/oos-zvedeni-dani-05-serpnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества