Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 27 серпня 2018

Протягом минулої доби в районі стримування і відсічі збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей російсько-окупаційні війська активно застосовували зброю, калібри якої заборонені Мінськими домовленостями.

Ситуація в районі проведення операції була напруженою, проте залишалася цілком контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Загалом протягом минулої доби, 26 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили 23 прицільних обстріли оборонних позицій Об’єднаних сил. При цьому ворог здійснив 4 постріли з артилерії калібру 122 мм, випустив 6 мін із забороненого міномету калібру 120-мм та 51 міну з міномету калібру 82-мм.

Минулої доби внаслідок бойових дій двоє українських захисників були поранені, ще двоє військовослужбовців зазнали бойових травм.

Окрім того, за повідомленням штабу операції Об’єднаних сил, вчора, 26 серпня в результаті підриву на мінно-вибуховому пристрої під час виконання бойового завдання один військовослужбовець зазнав поранень і ще один – бойового травмування.

Також, за повідомленням штабу двоє військовослужбовців отримали травми не сумісні з життям, та один військовослужбовець зазнав бойової травми внаслідок спрацювання вибухового пристрою. Зараз обставини цієї трагічної події з’ясовуються.

Відзначу, що усі поранені та травмовані військовослужбовці отримують необхідну допомогу в медичних закладах.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким наших загиблих захисників, а також їх бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

За даними нашої розвідки минулої доби трьох окупантів знищено, сімох поранено.

Луганський напрямок

Протягом 26 серпня російсько-окупаційні війська 8 разів порушували режим тиші.

Вчора ввечері гаряче було в районі н.п. Кримське. Там окупанти по оборонних позиціях наших захисників вели вогонь зі ствольної артилерії 122 калібру, випустивши 4 снаряди. Крім ствольної артилерії противник активно застосовував міномети 120-го та 82-го калібрів. Українські захисники зафіксували 35 розривів ворожих мін. Крім того, в тому ж напрямку з окупованої Сентянівки ворог вів вогонь з озброєння БМП. Нагадаємо, що ці калібри заборонені до застосування Мінськими угодами.

В порушення Мінських угод та будь-яких домовленостей російсько-окупаційні війська здійснювали вогневий вплив в бік наших позицій, обладнаних в районах Новотошківського і Троїцького. Наші оборонці зафіксували 8 розривів мін 82 калібру. Окрім того по захисникам того ж Новотошківського ввечері ворог відкривав вогонь з зенітної установки ЗУ-23-2.

Гранатомети різних типів та стрілецьку зброю окупанти застосовували по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил поблизу н.п. Луганське, Новолуганське та Південне.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 15 разів.

Вчора вранці поблизу Водяного та Гнутового підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 5 розривів ворожих мін калібру 82 мм.

Також провокаційні обстріли російсько-окупаційних військ із застосуванням піхотного озброєння та гранатометів різних типів зафіксовано поблизу н.п. Лебединське, Новотроїцьке та Широкине.

Ситуація на лінії фронту станом на сьогодні, 27 серпня

З опівночі і на 9 ранку вже цієї доби Українськими військовими зафіксовано 2 прицільних ворожих обстріли.

Вночі з гранатометів та піхотного озброєння російсько-окупаційні вели обстріли оборонних позицій Об’єднаних сил поблизу Водяного та Павлополя.

Від початку поточної доби втрат внаслідок бойових дій серед Українських військовослужбовців немає, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою підрозділами.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ провело масштабне т.зв. «тренування щодо запобігання викраденню військовослужбовців» на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. При цьому, спеціальними патрулями противника здійснювалась перевірка, у т.ч. військових транспортних засобів на предмет прихованого перевезення людей та речей, які можуть сприйматись за символіку України.

У такий спосіб противником були посилені заходи щодо запобігання активізації політичної активності громадян під час святкування 27 річниці Незалежності України та недопущення масових протестів місцевих жителів, у зв’язку із збільшенням випадків зникнення їх близьких і знайомих, затриманих під приводом порушення т.зв. «комендантської години».

Разом з тим, зазначені заходи російського окупаційного командування виявилися малоефективними. В окупованих населених пунктах відбулись чисельні заходи патріотично налаштованих українських громадян, багатьох з них було арештовано за підняття Державного прапору України.

В Демократичній Республіці Конго військовослужбовці 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації нагороджено медалями «За службу миру»

Ця подія є важливою для всіх національних контингентів Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго, під час якої відзначають миротворців за їх внесок у підтриманні миру в гарячих точках світу. На даний час український національний контингент вертолітного загону виконує завдання щодо вогневої підтримки наземних сил, озброєного супроводження, перегрупування сил, підтримки пошуково-рятувальних та десантних операцій, медичного перевезення, патрулювання та спостереження.

Усі завдання, які ставляться керівництвом Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго перед загоном виконуються в повному об’ємі та в встановлені терміни.

В рамках програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP) за підтримки Міністерств оборони Португалії та Румунії 4 курсанти Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія» розпочали практику на навчальних кораблях Військово-Морських Сил ЗС Португалії «Сагрес» та Румунії «Мірча»

Практика курсантів Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія» триватиме до 5 вересня (на кораблі «Сагрес») та до 20 вересня (на кораблі «Мірча»).

За час навчальної практики курсанти вдосконалять свої знання з теорії та практики судноводіння, навігації, швартування та англійської морської термінології.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/08/27/oos-zvedeni-dani-27-lipnya-2018-3/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества