Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 25 серпня 2018

Протягом минулої доби захисники України продовжували фіксувати в районі проведення операції Об’єднаних сил активні порушення режиму тиші та Мінських угод щодо застосування важкого озброєння з боку російсько-окупаційних військ.

Загалом протягом минулої доби, 24 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили 39 прицільних обстрілів оборонних позицій захисників України. При цьому ворог здійснив 16 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустив близько 70 мін із забороненого міномета калібру 120 мм та 60 мін калібру 82 мм.

На превеликий жаль, внаслідок бойових дій, вчора загинув один Український військовослужбовець, 1985 р.н. Четверо захисників отримали поранення різних ступенів. Наразі наші військові отримують необхідну кваліфіковану лікарсько-сестринську допомогу у медичних закладах.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого загиблого захисника, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Окрім цього, як повідомлялося, вчора зранку з боку окупованого Первомайська, що у Луганській області, з артилерії калібру 152 мм російсько-терористичні війська здійснили обстріл цивільної інфраструктури н.п. Врубівка Попаснянського району. Внаслідок цього обстрілу пошкоджені житлові будинки та загинув місцевий мешканець.

Луганський напрямок

Протягом 24 серпня ворог продовжував вести прицільні обстріли в бік оборонних позицій Українських військовослужбовців, в тому числі, з артилерії та мінометів. Тут зафіксовано 18 прицільних обстрілів.

Вогневий вплив, в порушення усіх Мінських угод та домовленостей, російсько-окупаційні війська вели по мужніх захисниках Кримського. Тут ворог 13 разів вів обстріли наших оборонних позицій з різних видів озброєння, в тому числі, заборонених Мінськими угодами калібрів, що надійшли у вигляді т.зв. «гуманітарної допомоги» з території РФ. Зокрема, двічі противник застосовував артилерію калібру 122 мм, з якої здійснив близько 10 пострілів, шість разів – міномети калібрів 120 та 82 мм. Наші захисники Кримського зафіксували розриви близько 40 ворожих мін. Російсько-окупаційні війська також застосовували озброєння БМП, гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети.

Окрім Кримського, ворог сконцентрував свою ганебну активність поблизу н.п. Південне, на Горлівській ділянці. Тут зафіксовано 4 обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Після щільних обстрілів з гранатометів та іншого піхотного озброєння, з 15:40, протягом понад трьох годин російсько-окупаційні війська випустили близько 40 мін калібру 120 мм, та ще 10 мін – 82-го калібру. Пізніше, з 18:00 до 19:00 окупанти зробили по оборонцях Південного близько 10 пострілів з артилерії калібру 122 мм, та випустили близько 10 мін 120-го калібру. Нагадаємо, що ці калібри заборонені до застосування Мінськими угодами.

Окрім цього, ввечері зафіксовано ворожий обстріл з гранатометів та великокаліберних кулеметів по захисниках Світлодарська.

Підрозділи Об’єднаних сил, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, адекватно придушували ворожу вогневу активність.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 21 раз порушили режим тиші.

Підрозділи Об’єднаних сил поблизу Водяного, Гранітного, Красногорівки, Чермалика, Лебединського фіксували розриви ворожих мін калібру 82 мм. Окрім цього, ввечері окупанти випустили близько 10 мін забороненого Мінськими угодами калібру 120 мм по захисникам Водяного.

Також провокаційні обстріли російсько-окупаційних військ з гранатометів різних типів та піхотного озброєння зафіксовано поблизу н.п. Павлопіль, Гнутове, Широкине, Невельське, Красногорівка, Лебединське, Авдіївка, Водяне та Піски.

Ситуація на лінії фронту станом на сьогодні, 25 серпня

З початку доби зафіксовано 6 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

З опівночі окупанти вели обстріл оборонних позицій Об’єднаних сил поблизу Південного. Ворог випустив близько 10 мін калібру 120 мм, та ще понад 20 мін 82-го калібру, вів обстріл з гранатометів.

Також з гранатометів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська здійснили провокаційні обстріли наших захисників поблизу н.п. Мар’їнка, Водяне, Новомихайлівка.

Від початку поточної доби втрат внаслідок бойових дій серед Українських військовослужбовців немає.

Зазначимо, що обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей залишається контрольованою захисниками України — підрозділами Об’єднаних сил.

У період з 24 по 27 серпня, військова авіація Повітряних Сил Збройних Сил України бере участь в міжнародному авіаційному показі «International Airshow-2018» з нагоди святкування 100-ї річниці з дня створення Збройних сил Республіки Польща, який проходитиме на авіаційній базі Радом

Українську делегацію очолює перший заступник командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Аркадій Вашутін.

В авіаційному показі візьме участь особовий склад та авіаційна техніка Повітряних Сил Збройних Сил України літаки — Су-25УБ, Су-27УБ та Ан-26.

Під час заходу українські військові льотчики обміняються досвідом із льотними екіпажами інших країн, а також обговорять з іноземними колегами напрямки двостороннього військового співробітництва.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/08/25/oos-zvedeni-dani-25-serpnya-2018/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества