Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 24 серпня 2018

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Російської федерації на території Донецької та Луганської областей, захисники України перебували під щільними обстрілами з боку російсько-окупаційних військ з важкого озброєння, та відбили ворожу атаку.

Загалом протягом минулої доби, 23 серпня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 42 прицільні обстріли. При цьому ворог здійснив близько 60 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустив 120 мін із забороненого калібру 120 мм та понад 70 мін калібру 82 мм. Також підрозділи Об’єднаних сил відбили ворожу атаку.

Внаслідок бойових дій, героїчно обороняючи Україну від російської збройної агресії, на Луганському напрямку загинули п’ять Українських військовослужбовців. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким наших загиблих Героїв, а також їх бойовим побратимам, з якими вони пліч-о-пліч обороняли Україну від російської збройної агресії. Вічна пам’ять!

Також семеро захисників вчора отримали поранення різних ступенів. Наразі їм надається необхідна медична допомога у військових госпіталях.

Луганський напрямок

23 серпня відбулося загострення обстановки та тривали активні бойові дії.

Як повідомлялося, вчора зранку після задимлення місцевості та під прикриттям артилерійського та мінометного вогню ворог наблизився до передових позицій однієї з механізованих бригад в районі н.п. Кримське та здійснив спробу захоплення наших спостережних постів вздовж Бахмутської траси. Під час бою російсько-окупаційні війська здійснили понад 30 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустили понад 120 мін калібрів 120 мм та 82 мм. Також вели щільні обстріли з озброєння БМП, гранатометів різних типів, іншого піхотного озброєння.

Командуванням бригади для відсічі нападу окупантів застосовано резерви та нанесено вогневе ураження, внаслідок чого атака противника була відбита. За інформацією прес-центру операції Об’єднаних сил, в результаті бою, за даними нашої розвідки, 12 окупантів було знищено, 17 поранено.

Протягом минулої доби на Луганському напрямку зафіксовано 14 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Вчора зранку ворог двічі застосовував артилерію та міномети по оборонцям Новотошківського. Наші захисники зафіксували розриви близько 30 снарядів артилерії калібру 122 мм, та декілька розривів мінометних мін калібру 120 мм. Нагадаємо, що ці калібри заборонені до застосування Мінськими угодами.

З самого ранку та двічі ввечері під обстріли з мінометів 120-го калібру потрапляли наші мужні захисники Кримського. Також розриви декількох мін калібру 82 мм зафіксували ввечері оборонці Луганського.

Активні провокаційні обстріли з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська вели в районі н.п. Північне, Кримське, Залізне, Новгородське, Луганське, Троїцьке.

Під час цих обстрілів підрозділи Об’єднаних сил декілька разів давали адекватну відповідь зі штатного піхотного озброєння, та придушували ворожу вогневу активність.

Донецький напрямок

Вчора російсько-окупаційні війська здійснили 28 прицільних обстрілів в бік оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

На цьому напрямку ворог переважно застосовував гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння. Непоодинокі провокаційні обстріли тривали поблизу н.п. Авдіївка, Гнутове, Павлопіль, Чермалик, Гранітне, Широкине, Піски, Старогнатівка, Лебединське, чотири рази під ворожим вогнем перебували захисники Красногорівки, та п’ять разів – Водяного.

Окрім цього, розриви кількох ворожих мін калібру 82 мм зафіксували наші військовослужбовці поблизу Лебединського ввечері, та оборонці Чермалика – вночі.

Ситуація на лінії фронту станом на сьогодні, 24 серпня

З початку доби, станом на 12:00 зафіксовано 16 прицільних ворожих обстрілів оборонних позицій Об’єднаних сил, в тому числі з важкого озброєння.

На Луганському напрямку російсько-окупаційні війська 7 разів цілили по оборонцям Кримського, де вчора захисники України героїчно відбили ворожу атаку. Зокрема, сьогодні вночі окупанти двічі застосовували артилерію калібру 122 мм, та здійснили близько 10 артилерійських пострілів, та вели обстріли з мінометів калібрів 120 та 82 мм. Окрім цього, противник активно використовував озброєння БМП, гранатомети та стрілецьку зброю.

Також гранатомети та інше піхотне озброєння ворог двічі застосовував по оборонцях н.п. Південне.

Підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу активність штатним піхотним озброєнням.

На Донецькому напрямку вночі в районі Павлополя, та зранку поблизу Гранітного наші оборонці зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм. Окрім цього, поблизу Павлополя, Широкиного та Водяного російсько-окупаційні війська вели обстріли з гранатометів та іншого піхотного озброєння, а поблизу Гнутового застосували по захисникам України озброєння БМП.

Втрат внаслідок бойових дій від початку поточної доби серед Українських військовослужбовців немає.

Проте, за наявною інформацією, сьогодні зранку російсько-терористичні війська з боку окупованого Первомайська, що у Луганській області, здійснили 6 пострілів з артилерії калібру 122 мм по цивільній інфраструктурі н.п. Врубівка Попаснянського району. Внаслідок цього обстрілу пошкоджений житловий будинок по вул. Шкільна та загинув місцевий мешканець, 1983 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого громадянина України.

Сьогодні, 24 серпня, в День Незалежності України, Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» лейтенанту Олегу Довгому (посмертно) та лейтенанту Володимиру Сосніну

Почесне звання військові отримали за особисту мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі. Під час урочистого Параду військ до Дня Незалежності України орден Олега Довгого з рук Глави держави отримали батьки офіцера.

Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко присвоїв почесні найменування військовим частинам Збройних Сил України та Державної прикордонної служби з метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин, зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, високі показники в бойовій підготовці.

Глава держави вручив нові Бойові Прапори військовим частинам.

У столиці відбувся урочистий Парад військ «Марш нової армії» з нагоди 27-ї річниці Незалежності України та 100-річчя відродження Української державності.

З Днем Незалежності, Україно!

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/08/24/oos-zvedeni-dani-24-serpnya-2018/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества