Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 22 серпня 2018

Протягом минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була напруженою, проте залишалася цілком контрольованою українськими захисниками.

Загалом протягом минулої доби, 21 серпня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 24 прицільних обстрілів.

Українські захисники 8 разів застосовували штатне піхотне озброєння у відповідь, з метою збереження життя та здоров’я особового складу Об’єднаних сил.

Упродовж минулої доби два українських захисники отримали поранення. Військовослужбовців доставлено до лікувальних установ, де їм надається необхідна медична допомога.

Водночас, як повідомляє наша розвідка, вчора двох окупантів було знищено та одного поранено.

Луганський напрямок

Зафіксовано 5 ворожих збройних провокацій в бік Українських військових. На цьому напрямку російсько-окупаційні війська випустили 4 ворожих міни з мінометів 120 калібру по нашим укріпленням, обладнаним неподалік н.п Залізне.

Також гранатомети та кулемети ворог застосовував поблизу н.п. Артема, Зайцеве, Новотошківське та Кримське. Окрім того, по оборонцям Кримського ворог вів вогонь з озброєння БМП.

Майже на кожен ворожий обстріл захисники України застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння.

Донецький напрямок

Підрозділи Об’єднаних сил 19 разів потрапляли під прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. На цьому напрямку загострення відбулося біля Гнутового, де ворог випустив 5 боєприпасів з міномету 120 калібру та застосував озброєння БМП.

Окрім того, оборонні укріплення наших захисників поблизу Чермалика та Авдіївки окупанти обстріляли з мінометів калібром 82 мм, випустивши 10 ворожих мін, а поблизу н.п. Гнутове, та Лебединське вели вогонь із озброєння БМП.

Окрім цього, гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння окупанти застосовували по позиціям українських захисників в районі Авдіївки, Водяного, Новомихайлівки, Пісків, Павлопіля та Широкиного.

Підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу вогневу активність та відкривали вогонь у відповідь.

Ситуація на лінії зіткнення сьогодні, 22 серпня

Від опівночі і станом на 9 годину ранку Українськими військовими зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів
з боку російсько-окупаційних військ. Важке озброєння ворог не застосовував, проте вів активні провокаційні обстріли з гранатометів та стрілецької зброї.

Зокрема, під прицільний ворожий вогонь потрапили підрозділи Об’єднаних сил, які обороняють Водяне, Лебединське і Павлопіль.

Вогонь у відповідь наші бійці поки що не відкривали, ситуація залишається повністю контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України від початку цієї доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування готує резерви для активізації розвідувально-диверсійної діяльності в тилу підрозділів Об’єднаних сил. Зокрема, під час зборів т. зв. резервістів на базі з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК російськими воєнними психологами здійснюється відбір осіб, які за моральними характеристиками схильні до скоєння терористичних акцій і диверсій проти мирного населення як на українській території, так й інших країн, у т.ч. в Росії, з метою провокування антиукраїнських настроїв та дискредитації України.

Разом з тим, у розвідувальних підрозділах та підрозділах спеціального призначення противника серед рядових і сержантів, призваних з числа місцевих мешканців, зростає невдоволення зневажливим ставленням до них з боку кадрових російських військовослужбовців, які отримують значно більше грошове забезпечення. Воно становить понад 25 тис. рос. руб., а у спеціальних підрозділах – 70 тис. рос. руб. У зв’язку з цим, т.зв. «місцеві» все частіше намагаються уникати виконання завдань, пов’язаних з ризиком для життя, у т.ч. шляхом самовільного залишення частин.

Вчора в Одесі завершилася заключна конференція з планування українсько-румунського навчання «Ріверіан – 2018»

У заході взяли участь офіцери Командування Військово-Морських Сил ЗС України, Одеського загону Морської охорони Державної прикордонної служби України, Морських Сил та Берегової охорони Румунії.

Основною метою конференції є завершення розробки та узгодження плану проведення навчання.

Таке двостороннє навчання буде проведено вперше і спрямоване на зміцнення регіональної безпеки та покращення взаємодії між флотами двох країн. Під час заключної конференції її учасники остаточно опрацювали заплановані заходи та деталізували епізоди.

Важливим є також те, що усі елементи навчання будуть відпрацьовані за стандартами НАТО.

Проведення українсько-румунського навчання «Ріверіан – 2018» планується провести з 4 по 6 вересня на ділянці річки Дунай від м. Ізмаїл (Україна) до м. Бреїла (Румунія).

На передовій представники Генерального штабу ЗС України привітали захисників та вручили нагороди з нагоди 27-ї річниці незалежності України

Перебуваючи з робочою поїздкою на сході України, заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Бессараб привітав захисників на передовій та вручив нагороди з нагоди 27-ї річниці незалежності України кращим військовослужбовцям, які відзначились під час виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Він подякував військовослужбовцям за їх патріотизм, мужність та самовідданість, проявлені під час захисту українського народу, відстоювання суверенітету та незалежності держави.

Відомчі нагороди та відзнаки начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України отримали більше сотні військовослужбовців, які виконують бойові завдання з відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/08/22/oos-zvedeni-dani-22-serpnya-2018/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества