Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 11 серпня 2018

Протягом минулої доби в районі стримування і відсічі збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей обстановка, в цілому, суттєвих змін не зазнала.

Російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші, застосовуючи різні типи озброєння.

Загалом протягом минулої доби, 10 серпня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 36 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу Українські військові застосовували штатне піхотне озброєння у відповідь, та придушували ворожу вогневу активність.

Внаслідок бойових дій протягом вчорашньої доби три Українських військових отримали поранення. Захисників доставлено до військового госпіталя, де їм надається кваліфікована медична допомога.

За даними нашої розвідки одного окупанта знищено, та чотирьох поранено.

Луганський напрямок

Протягом 10 серпня тут зафіксовано 12 прицільних ворожих обстрілів.

Російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли в бік Українських захисників із гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Ворожі обстріли зафіксовано поблизу оборонних позицій Об’єднаних сил в районах н.п. Шуми, Залізне, Кримське, Луганське, та Троїцьке.

Окрім цього, пізно ввечері Українські військові зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 120 мм поблизу с.Шуми.

Донецький напрямок

Підрозділи Об’єднаних сил перебували під вогнем російсько-окупаційних військ 24 рази.

Порушення режиму тиші з боку ворога з різних зразків піхотного озброєння фіксувалися в районі н.п. Опитне, Новомихайлівка, Широкине, Павлопіль, Богданівка, Лебединське, Водяне, Красногорівка, Гнутове та Мар’їнка.

Зокрема, в районі Лебединського ворог випустив 3 міни калібру 120 мм та вів активні обстріли з гранатометів різних типів. По оборонцям Гнутового окупанти застосували озброєння БМП.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 11 серпня

З опівночі і на 9 ранку вже цієї доби Українськими військовими зафіксовано 7 прицільних ворожих обстрілів.

Російсько-окупаційні війська застосовуючи гранатомети та стрілецьку зброю поблизу Новгородського, Павлополя, Гнутового, Новотроїцького та Лебединського. Важке озброєння не застосовувалося, втрат від початку поточної доби внаслідок бойових дій у підрозділах Об’єднаних сил немає.

В Києві стартує другий тренувальний табір збірної України Ігор Нескорених

Підготовчі збори розпочалися в середу, 8 серпня, та триватимуть два тижні — до 22 серпня. В тренуваннях візьмуть участь 15 учасників збірної України, які у жовтні змагатимуться на Invictus Games в австралійському Сіднеї.

Представники медіа запрошуються завітати до табору 14 та 15 серпня, коли учасники будуть проводити відкриті тренування та зможуть давати інтерв’ю. В ці дні журналісти також матимуть змогу поспілкуватись з організаторами, тренерським складом та партнерами проекту.

Учасники збірної проводитимуть відкриті тренування на трьох локаціях — в басейні «Юність» (вул. Бастіонна, 7/18; плавання), на стадіоні «Спартак» (вул. Кирилівська, 105; штовхання ядра, біг, стрибки в довжину) та базі ЦСК ЗС України на Трухановому острові (Паркова дорога, 16В; пауерліфтинг, веслування на тренажерах, стрільба з лука, велоспорт).

14 серпня з 10:00 до 12:00 на Трухановому острові пройде відкрите тренування з партнерами Ігор Нескорених у форматі спортивних тестувань за напрямами: веслування на тренажерах, пауерліфтинг, стрільба з лука та велоспорт.

З 16:00 до 18:00 спортсмени продовжать відкриті тренування на всіх трьох локаціях.

15 серпня відкриті тренування проходитимуть на всіх трьох локаціях з 10:00 до 12:00 та з 16:00 до 18:00.

Представників ЗМІ за акредитацією просимо зателефонувати за номером: (063) 888-11-41.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/08/11/oos-zvedeni-dani-11-serpnya-2018/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества