Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 8 липня 2018

Російсько-окупаційні війська знову вдавалися до провокаційних обстрілів українських захисників на лінії зіткнення, але кількість цих обстрілів порівняно з минулою добою була помітно меншою. Підрозділи Об’єднаних сил впевнено контролюють обстановку.

Загалом протягом минулої доби підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 13 ворожих обстрілів. Наші захисники 4 рази відкривали вогонь у відповідь.

Жоден український військовий не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 3 обстріли з боку окупантів, 2 з яких були прицільними.

Зокрема, зі стрілецької зброї противник з початком доби обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Старий Айдар, а зранку – захисників Новолуганського.

У районі Кримського зафіксований нетривалий ворожий вогонь з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберної зброї.

Донецький напрямок

Противник проявляв більшу активність, протягом минулої доби тут зафіксовано 10 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Так, опорні пункти Об’єднаних сил поблизу Широкиного були піддані обстрілам тричі. З початком доби та близько опівдня бойовики обстріляли наших воїнів з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. А вже надвечір намагалися спровокувати наших військових на відповідь, ведучи вогонь з гранатометів різних типів та стрілецької зброї.

Вогонь з гранатометів противник вів також поблизу населених пунктів Піски, Новотроїцьке, Водяне, Піщевик та Красногорівка. У більшості з цих випадків під час обстрілів найманці, крім того, використовували і великокаліберні кулемети, і стрілецьку зброю.

Стан на сьогоднішній ранок, 8 липня

На лінії зіткнення зафіксовано 5 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Усі випадки порушення режиму припинення вогню мали місце на Донецькому напрямку.

Тричі під ворожі обстріли потрапляли захисники Широкиного. Бойовики два рази використовували стрілецьку зброю та один раз – гранатомети.

Крім того, з початком доби противник упродовж майже години вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших опорних пунктах поблизу Водяного. А зранку окупанти застосували гранатомети під час обстрілів позицій Об’єднаних сил біля населеного пункту Лебединське.

Відзначу, що українські захисники вогонь у відповідь не відкривали.

Втрат серед наших військових від початку поточної доби немає.

У Києві, у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського під головуванням першого заступника Міністра оборони України Івана Руснака відбулася робоча зустріч щодо пілотного проекту дистанційного курсу з питань запобігання корупції

У заході взяли участь іноземні радники з оборонних питань, представники Проектного офісу реформ Міністерства оборони України, керівники профільних департаментів та управлінь оборонного відомства, а також командування університету та наукового центру проблем запобігання корупції у секторі безпеки та оборони.

Предметом обговорення стало наповнення он-лайн курсу з питань запобігання корупції базового рівня та об’єднання зусиль фахівців-практиків і науковців у сфері запобігання корупції з метою подальшого напрацювання матеріалів зазначеного курсу.

Перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак зазначив, що дистанційний курс є логічним продовженням комплексного підходу керівництва Міністерства оборони та Збройних Сил України у розв’язанні проблем у сфері запобігання і виявлення корупційних ризиків та формування нульової терпимості до проявів корупції.

За підсумками зустрічі прийнято рішення включити завдання зі створення дистанційного курсу з питань запобігання корупції базового рівня до Антикорупційної програми Міністерства оборони України на 2018–2020 роки. Крім того, після завершення випробувальної частини розробки курсу буде розглянуто можливість зробити його обов’язковою складовою процесу підготовки та перепідготовки усього персоналу Міністерства оборони та Збройних Сил України.

http://mediarnbo.org/2018/07/08/oos-zvedeni-dani-08-lipnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества