Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 07 липня 2018

Протягом доби, що минула, обстановка на лінії фронту залишалася без змін. Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію.

Загалом протягом минулої доби, 6 липня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 30 ворожих обстрілів, 27 з яких визначено як прицільні.

Захисники України впевнено ведуть оборону та не піддаються на ворожі вогневі провокації.

Внаслідок бойових дій вчора один Український військовослужбовець отримав поранення. Його доставлено до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Луганський напрямок

Протягом 6 липня тут зафіксовано 12 ворожих обстрілів.

Ворог вів непоодинокі обстріли оборонних позицій наших захисників застосовуючи переважно гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети. Обстріли наших опорних пунктів зафіксовано в районі н.п. Троїцьке, Кримське, Південне, Новолуганське, Світлодарськ, Новгородське та Катеринівка.

Зранку російсько-окупаційні війська вели обстріли наших оборонців Кримського, та ввечері – по захисникам Новгородського з озброєння БМП.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували активно порушувати режим тиші. Тут зафіксовано 18 прицільних ворожих обстрілів. Ворог застосовував в бік наших оборонних позицій гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети. Обстріли наші захисники спостерігали поблизу н.п. Широкине, Водяне, Авдіївка, Новоселівка друга, Новотроїцьке, Богданівка, Лебединське та Кам’янка.

Окрім цього, оборонці Широкиного зафіксували ворожий обстріл з міномету калібру 82 мм та протитанковими керованими ракетами.

В районі Красногорівки вів вогонь ворожий снайпер.

Щодо ситуації на лінії зіткнення сьогодні, 7 липня

З опівночі станом на 11:00 зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли.

Піхотне озброєння російсько-окупаційні війська застосовували після опівночі по захисникам Старого Айдару, та близько двох з половиною годин по оборонцям Широкиного.

Від початку поточної доби внаслідок бойових дій втрат серед наших військовослужбовців немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Населення тимчасово окупованих територій Сходу України призовного віку не бажає приймати участь у бойових діях в лавах російських окупаційних військ, навіть не зважаючи на обіцянки окупантів щодо стабільного матеріального забезпечення.

Для виявлення осіб, які намагаються уникнути мобілізації, російськими кураторами організовано їх розшук під виглядом проведення тренувань з пошуку дезертирів.

Затриманих, після проведення відповідної «роз’яснювальної роботи» щодо відповідальності за ухилення від призову, окупанти в примусовому порядку направляють в пункти прийому особового складу для доукомплектування з’єднань і частин 1 та 2 АК російсько-окупаційних військ.

Наголошуємо, що попри явне нехтування дотриманням режиму тиші російсько-окупаційними військами, та постійним порушенням з їх боку т.зв. «хлібного перемир’я», ситуація в районі проведення операції стримування і відсічі російської збройної агресії перебуває під контролем наших захисників – підрозділів Об’єднаних сил.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/07/07/oos-zvedeni-dani-07-lipnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества