Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 06 липня 2018

Сьогоднішню інформацію ми змушені розпочати з трагічної новини.

Сьогодні вранці, під час проведення військових навчань з бойовою стрільбою на Рівненському полігоні сталася надзвичайна подія.

За попередніми даними, внаслідок розриву міномету три військовослужбовці загинули, ще дев’ять дістали поранення.

Рішенням командувача Сухопутних військ тактичні навчання призупинено. На даний час обставини трагічного випадку з’ясовують.

Міністром оборони України призначено службове розслідування, на місце події терміново відряджено оперативну групу на чолі із заступником Міністра оборони.

Наразі розглядається декілька версій, що могли призвести до цієї надзвичайної події, основною з яких є порушення заходів безпеки під час проведення навчань.

Командування та особовий склад Міністерства оборони та Збройних Сил України, а також команда Інформаційно-аналітичного Центру висловлюють співчуття рідним та близьким загиблих військовослужбовців.

Упродовж минулої доби противник не припиняв провокаційні обстріли позицій українських захисників. Фактів застосування забороненої Мінськими домовленостями зброї з боку противника вчора не зафіксовано.

Нехтуючи рішенням Тристоронньої контактної групи у Мінську щодо оголошення режиму тиші по всій лінії зіткнення, бойовики російсько-окупаційних військ 26 разів відкривали вогонь, використовуючи переважно гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а на окремих ділянках також озброєння БМП.

Загалом протягом минулої доби по всій лінії зіткнення підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 26 ворожих обстрілів.

Задля збереження життя і здоров’я особового складу Об’єднаних сил, українські військові тричі відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

За добу що минула, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. Його було оперативно доправлено до лікувального закладу, стан здоров’я нашого захисника характеризується як середньої важкості.

Луганський напрямок

Ворожі вогневі провокації розпочалися опівночі і тривали увесь день. Наші захисники зафіксували 16 прицільних обстрілів з боку противника. Вогонь окупанти вели поблизу н.п. Станиця Луганська, Світлодарськ, Кримське, Південне та Новолуганське при цьому використовували гранатомети, кулемети великих калібрів та стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби підрозділи Об’єднаних сил нарахували 10 ворожих обстрілів з боку противника.

Окупант вів вогонь з ручних протитанкових та автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї біля Авдіївки, Водяного, Широкиного, Талаківки та Новотроїцького.

По оборонцям Талаківки з окупованого н.п Пікузи ворог вів вогонь з озброєння БМП.

Ситуація на лінії зіткнення на сьогоднішній ранок, 6 липня

Від початку цієї доби і станом на 9 годину підрозділи Об’єднаних сил зафіксували вже п’ять ворожих обстрілів.

Зокрема, починаючи з опівночі і до четвертої години ранку противник застосував проти наших оборонців гранатомети і стрілецьку зброю

Ці провокації було зафіксовано на Луганському та Донецькому напрямках. Вогневого впливу зазнали позиції Об’єднаних сил поблизу Водяного, Троїцького та Широкиного.

Від початку поточної доби втрат у лавах Збройних Сил України немає.

За даними української розвідки упродовж минулої доби ворог втратив одного окупанта.

Повідомлення Головного управління розвідки Міноборони України

Російське командування продовжує підтримувати окупаційні війська у готовності до застосування. Зокрема, 4-5 липня проведено тренування чергових артилерійських підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ з відпрацюванням питань вогневого ураження наших військ. Поряд з цим, тривають заходи з маскування та вдосконалення інженерного обладнання передових позицій противника, встановлюються додаткові мінно-вибухові загородження з використанням протипіхотних мін.

Водночас населення тимчасово окупованих територій продовжує потерпати від свавілля російських окупаційних адміністрацій. Зокрема, окупантами примусово виселено зі своїх будинків мешканці одного з котеджних містечок південно-східного району м. Донецька для розквартирування вищого офіцерського складу 1 АК ЗС РФ.

http://mediarnbo.org/2018/07/06/oos-zvedeni-dani-06-lipnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества