Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 05 липня 2018

Протягом доби, що минула, обстановка на лінії фронту залишалася контрольованою нашими захисниками – підрозділами Об’єднаних сил. Натомість, провокаційні обстріли наших оборонних позицій з боку бойовиків окупаційних військ не припиняються.

Загалом протягом минулої доби, 4 липня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 19 ворожих обстрілів.

Внаслідок бойових дій четверо наших військовослужбовців отримали поранення різного ступеня. Наразі вони отримують допомогу у медичних закладах.

Луганський напрямок

Протягом 4 липня на зафіксовано 9 ворожих обстрілів.

Минулої ночі наші захисники Кримського нарахували декілька розривів від мінометних мін калібру 82 мм. Також ворог вів обстріл з озброєння БМП.

Гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети російсько-окупаційні війська застосовували по оборонцям Зайцевого, Південного, Кримського, Світлодарська та Причепилівки.

Зазначимо, що російсько-окупаційні війська вчергове зірвали розведення сил і засобів сторін у районі Станиці Луганської. Вчора, о 16:40 з боку окупованої гори Князя Ігоря ворог здійснив обстріл позицій Об’єднаних сил зі стрілецької зброї.

Підкреслимо, що бойовики збройних формувань РФ систематично здійснюють провокаційні обстріли в районі Станиці Луганської, та не мають наміру залишати свої позиції.

Наголошуємо, що підрозділи Об’єднаних сил готові до розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганської у дзеркальному варіанті, за умови неухильного дотримання російсько-окупаційними військами усіх попередніх домовленостей щодо дотримання режиму тиші.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби зафіксовано 10 прицільних ворожих обстрілів.

В основному ворог застосовував в бік наших оборонних позицій гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети. Тривалі обстріли зафіксовано в районі Водяного, Невельського, Авдіївки, Павлопіля, Широкиного, Лебединського та Новомихайлівки.

З 18:30, протягом години окупанти випустили по нашим захисникам Талаківки 10 мін із забороненого Мінськими домовленостями калібру 120 мм.

Ситуація на лінії зіткнення сьогодні, 5 липня

З опівночі зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли.

Зазначимо, що другий день поспіль російські окупанти здійснюють вогневі провокації зі стрілецької зброї в районі Станиці Луганської. Ворожий обстріл зафіксовано близько 01:00.

Також стрілецьку зброю ворог застосовував по оборонцям Широкиного й Талаківки.

Внаслідок бойових дій втрат серед наших військовослужбовців від початку поточної доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування продовжує мілітаризацію регіону. У з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК проводяться заходи мобілізаційного характеру, зокрема:

на тимчасово окупованій території у Донецькій області (у Донецьку та Новоазовську) – перевірка системи оповіщення т.зв. військовослужбовців запасу (резервістів) з практичним викликом до військкоматів для проходження зборів;

у період 25 червня – 25 липня ц.р. на базі 2 окремої мотострілецької бригади (м. Луганськ) проводиться мобілізаційне тренування 2 АК, у рамках якого призвано понад 300 осіб. На теперішній час на полігоні «Центральний» крім питань індивідуальної підготовки т.зв. військовослужбовців під керівництвом кадрових офіцерів ЗС РФ проводиться бойове злагодження підрозділів російських окупаційних військ.

У районі проведення операції Об’єднаних сил, у місці відведення важкого озброєння та техніки, пройшли чергові навчання із бойовою стрільбою танків та броньованих машин піхоти

На полігоні тренувалися екіпажі танків Т-64Б та БМП-1, які знаходяться в резерві Об’єднаних сил. Вони виконували завдання зі стрільби по умовному ворогу й тактики ведення бою, стріляли на відстань від чотирьох до шести кілометрів із закритих вогневих позицій.

Особливостями бойових стрільб було те, що частина мішеней була на морі, що ускладнює роботу для танкістів.

За результатами стрільб були уражені всі мішені як на воді, так і на суходолі. Екіпажі всіх машин виконали свою роботу на «відмінно».

Сьогодні жителі Слов’янська та Краматорська відзначають чергову річницю визволення від російсько-окупаційних військ та терористичних незаконних збройних формувань, підтримуваних Росією

Мешканців цих звільнених міст привітав Президент України Петро Порошенко, який зазначив, що чотири роки тому наші мужні захисники повернули мир у Слов’янськ і Краматорськ. Й сьогодні цивільні жителі відчувають себе вільними громадянами Української держави та господарями рідної землі.

Слава українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/07/05/oos-zvedeni-dani-05-lipnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества