Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 31 липня 2018

Протягом минулої доби в районі стримування і відсічі російської збройної агресії на території Донецької та Луганської областей ворог суттєво збільшив кількість обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Російсько-окупаційні війська застосовували по наших захисниках міномети заборонених Мінськими домовленостями калібрів, а також гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння.

Загалом протягом минулої доби, 30 липня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 40 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Внаслідок бойових дій протягом минулої доби троє Українських військових отримали поранення різних ступенів. Їх доставлено до військових мобільних госпіталів, де наші захисники отримують усю необхідну лікарсько-сестринську допомогу.

Луганський напрямок

Протягом 30 липня тут зафіксовано 12 прицільних ворожих обстрілів.

Російсько-окупаційні війська активно порушували режим тиші застосовуючи різні види піхотного озброєння, переважно – гранатомети різних типів. Ворожі обстріли зафіксовано в районі н.п. Травневе, Новгородське, Майорськ та тричі – поблизу Світлодарська. Шість разів збройні провокацій окупанти вели по наших оборонцях Кримського.

Українські військові декілька разів адекватно придушували ворожу вогневу активність з гранатометів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 28 прицільних ворожих обстрілів.

Протягом минулої доби окупанти тричі застосовували міномети по оборонцях Водяного. Загалом російсько-окупаційні війська випустили понад 10 мін калібру 82 мм, та ще 10 мін 120-го калібру, що заборонений Мінськими домовленостями.

Провокаційні ворожі обстріли з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння захисники України фіксували в районі н.п. Опитне, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Піски, Широкине, Кам’янка, Гнутове, Авдіївка, тричі – поблизу Водяного, по чотири рази – в районі Мар’їнки та Лебединського, та 5 разів ворог вів обстріли по оборонцях Павлопіля.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, Українські військові декілька разів адекватно застосовували штатне піхотне озброєння у відповідь.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 31 липня

З опівночі Українськими військовими зафіксовано 4 прицільні ворожі обстріли.

Російсько-окупаційні війська здійснювали збройні провокації із гранатометів та стрілецької зброї в районі Світлодарська, Лебединського, та двічі – поблизу Кримського.

Втрат серед наших Українських військових внаслідок бойових дій від початку поточної доби немає.

30 липня у Києві заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко провів зустріч з делегацією Національної гвардії США на чолі з начальником Бюро Національної гвардії США генералом Джозефом Ленгелом

Генерал-лейтенант Анатолій Петренко подякував за всебічну підтримку США Україні в сучасних умовах та поінформував іноземну делегацію про триєдине завдання, яке виконують Збройні Сили України на сучасному етапі, а саме: відсіч збройній агресії з боку Російської Федерації, масштабне реформування українського війська, а також реалізацію євроатлантичних прагнень держави.

Говорячи про оборонну реформу, генерал-лейтенант Анатолій Петренко окреслив основні етапи її реалізації та повідомив про підготовку до проведення оборонного огляду, за результатами якого буде визначений обрис Збройних Сил України після 2020 року з урахуванням реалізації прагнень нашої держави до набуття членства в НАТО.

Також було наголошено на важливості підтримки українсько-американського воєнно-політичного діалогу та повідомлено про планування чергового раунду двосторонніх консультації в оборонній сфері восени поточного року.

У свою чергу, генерал Джозеф Ленгел повідомив про готовність Національної гвардії США продовжувати надавати підтримку у розвитку спроможностей Збройних Сил України.

Зустріч з начальником Бюро Національної гвардії США провів начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України

Генерал армії України Віктор Муженко наголосив на тому, що американські інструктори, які залучаються до процесу бойового навчання Збройних Сил України, роблять суттєвий внесок у покращення індивідуальної та колективної підготовки українських військовослужбовців, допомагають їм на практиці наближатися до стандартів НАТО, зокрема, у тому, що стосується тактики бойових дій та дій підрозділу на полі бою.

На переконання генерала армії України Віктора Муженко, американські військовослужбовці також отримують велику професійну користь у спілкуванні з українськими військовослужбовцями, більшість з яких має досвід бойових дій проти російського агресора.

Генерал Джозеф Ленгел, в свою чергу, висловив готовність Національної гвардії США до продовження конструктивної взаємодії зі Збройними Силами України та до розширення спектру такої співпраці.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/07/31/oos-zvedeni-dani-31-lipnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества