Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 28 липня 2018

Протягом минулої доби обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі залишалася без змін, та контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Російсько-окупаційні війська вели тривалі провокаційні обстріли по оборонних позиціях Українських захисників, застосовуючи міномети, озброєння БМП та гранатомети.

Загалом протягом минулої доби, 27 липня, нашими військовослужбовцями зафіксовано 34 ворожі обстріли.

Підрозділи Об’єднаних сил впевнено ведуть оборону, та з метою збереження життя та здоров’я особового складу, декілька разів адекватно придушували ворожу вогневу активність, застосовуючи виключно штатне піхотне озброєння.

На жаль, внаслідок бойових дій 27 липня загинув один наш захисник, 1974 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким нашого героя, а також його бойовим товаришам. Вічна пам’ять!

Луганський напрямок

Протягом 27 липня тут захисниками України зафіксовано 13 ворожих обстрілів.

Ворог здійснював вогневий вплив на наших військовослужбовців із гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння. Провокаційні ворожі обстріли зафіксовано в районі н.п. Майорськ, Жовте, Новотошківське, двічі – поблизу Золотого, та вісім разів під обстрілами окупантів перебували оборонці Кримського, де ворог також застосовував озброєння БМП.

Наші захисники України надійно тримають оборону, та декілька разів адекватно примушували окупантів до тиші, застосовуючи стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Наші оборонці 21 раз потрапляли під прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

На приморській ділянці нашої оборони ворог застосовував міномети. Вчора ввечері, з 17:40 до 21:00, російсько-окупаційні війська випустили загалом близько 35 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм по нашим захисникам Лебединського та Водяного, та вели активні обстріли з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів.

З цього ж піхотного озброєння окупанти вели вогневі провокації протягом минулої доби по оборонцям н.п. Широкине, Мар’їнка, Водяне, Новомихайлівка, Красногорівка, тричі – в районі Павлопіля, Гнутового та Авдіївки, та п’ять разів по захисникам Лебединського.

Ситуація на лінії зіткнення сьогодні, 28 липня

З опівночі Українськими військовими зафіксовано 4 прицільних ворожих обстріли.

Вночі російсько-окупаційні війська проявили активність в районі Кримського, Світлодарська, Лебединського та Широкиного, де зафіксовано ворожі обстріли з гранатометів та стрілецької зброї.

Від початку поточної доби втрат серед наших Українських військовослужбовців внаслідок бойових дій немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні війська продовжують удосконалювати інженерне обладнання передових позицій та встановлювати додаткові мінно-вибухові загородження, у т.ч. з використанням заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін.

Водночас хаотичне мінування російсько-окупаційними військами місцевості, становить небезпеку для місцевого населення. 25 липня ц.р. троє підлітків підірвалися поблизу могили свого товариша на мінах, встановлених на кладовищі. Двоє з них загинули на місці.

Окрім цього, за даними Головного управління розвідки Міноборони України, низький рівень підготовки особового складу 1 та 2 АК ЗС РФ призводить до втрат озброєння та військової техніки.

Так, під час проведення навчань щодо подолання водної перешкоди, т.зв. військовослужбовцями одного з підрозділів російських окупаційних військ був затоплений танк. Окупанти намагаються приховати цю подію від своїх кураторів.

27 липня, у Києві, на базі Центральної стоматологічної поліклініки Міністерства оборони України відбулася чергова кампанія з проведення реконструктивно-відновних операцій зубно-щелепної системи з безкоштовним встановленням дентальних імплантатів учасникам АТО та ООС, а також колишнім військовополоненим

Як зазначив начальник Центральної стоматологічної поліклініки головний стоматолог Міноборони полковник медичної служби Михайло Лищишин, надання саме такої високоспеціалізованої і дороговартісної стоматологічної допомоги стало можливим завдяки співпраці і допомозі президента Національної спілки стоматологів України.

Цього разу було прооперовано 8 пацієнтів із дуже складними проблемами ротової порожнини, яким загалом встановили близько сорока дентальних імплантатів відомих світових компаній.

За час проведення антитерористичної операції у Центральній стоматологічній поліклініці Міноборони було надано стоматологічну допомогу понад 12 000 військовослужбовців та проведено близько 300 реконструктивно-відновних операцій зубно-щелепної системи за програмою «Дентальна імплантація для учасників бойових дій на сході країни».

В рамках бойового злагодження чергової ротації 18 окремого вертолітного загону, що готується до виконання завдань у Демократичній Республіці Конго, військові пілоти відпрацювали навчально-бойові завдання з ураження наземних цілей всім спектром вогневих засобів

Виконання поставленої задачі включало в себе переміщення вертолітної ланки з Львівщини на загальновійськовий полігон у Рівненській області, здійснення повітряної розвідки та безпосереднє знищення наземних цілей.

За виконанням завдань спостерігав начальник авіації Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго пан Азам Айат, який прибув до України, щоб ознайомитися з ходом бойового злагодження наступної ротації національного контингенту.

Після майстер-класу з пілотування, у виконанні кандидата на посаду командира 18 окремого вертолітного загону полковника Віталія Цапко, начальник авіації сил ООН в ДР Конго відзначив унікальний пілотаж та професіоналізм Українських військових пілотів в ході підготовки до ротації.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/07/28/oos-zvedeni-dani-28-lipnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества