Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 26 липня 2018

Протягом минулої доби обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася без суттєвих змін. Наші захисники продовжували фіксувати порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

Загалом протягом минулої доби, 25 липня, нашими захисниками зафіксовано 24 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, Українські військові близько 10 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння.

Внаслідок бойових дій двоє Українських військових отримали поранення різних ступенів. Їх евакуйовано до військових мобільних госпіталів, де наші захисники отримують необхідну кваліфіковану медичну допомогу.

Луганський напрямок

Протягом 25 липня тут зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів.

Окупанти застосовували гранатомети різних типів та стрілецьку зброю по підрозділам Об’єднаних сил поблизу н.п. Луганське, Південне, Кримське та Новолуганське.

Окрім цього, вчора, близько 14:30, з метою чергового зриву розведення сил та засобів сторін поблизу Станиці Луганської, російсько-окупаційні війська знову застосували стрілецьку зброю на цій ділянці. Ворожий обстріл вівся з боку окупованої гори Князя Ігоря.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби нашими військовими зафіксовано 18 прицільних ворожих обстрілів.

Переважно противник знову застосовував гранатомети та інше піхотне озброєння по позиціях Українських оборонців. Збройні ворожі провокації зафіксовано поблизу н.п. Лебединське, Широкине, Богданівка, Піски, Опитне, Гнутове, Водяне, тричі – в районі Павлопіля, Мар’їнки та Авдіївки.

Окрім цього, після 10:00, наші захисники н.п. Піски зафіксували ворожий обстріл з міномету калібру 120 мм, що заборонений Мінськими угодами.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 26 липня

З опівночі Українськими військовими зафіксовано 4 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Усі ворожі збройні провокації відбулися на Донецькому напрямку.

Ворог двічі застосовував гранатомети та стрілецьку зброю по наших оборонцях Водяного та Лебединського.

Втрат серед наших Українських військовослужбовців від початку поточної доби внаслідок бойових дій немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні війська продовжують інженерні роботи з вдосконалення фортифікаційного обладнання передових позицій.

При цьому, російська окупаційна влада вдається до примусового залучення працівників підприємств, розміщених на тимчасово окупованих територіях, до виконання робіт з інженерного обладнання позицій частин і підрозділів 1 АК ЗС РФ. Цивільні особи залучаються до робіт з обладнання бліндажів, а також копання траншей та окопів для т.зв. військовослужбовців і військової техніки. Керівництво за своєчасним виконанням робіт здійснюють російські офіцери зі складу командування окупаційних військ.

Зазначимо, що обстановка на лінії фронту залишається контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Наші мужні захисники постійно проводять тренування та навчання різних родів військ у визначених районах, та готові до стрімкого адекватного реагування на будь-які агресивні дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/07/26/oos-zvedeni-dani-26-lipnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества