Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 21 липня 2018

Протягом минулої доби обстановка в районі операції Об’єднаних сил набула загострення. Російсько-окупаційні війська збільшили кількість обстрілів, та застосовували по Українським захисникам заборонений Мінськими домовленостями калібр мінометів – 120 мм.

Загалом протягом 20 липня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 29 ворожих обстрілів.

Внаслідок бойових дій троє Українських захисників отримали поранення різних ступенів. Наразі їм надається необхідна кваліфікована лікарсько-сестринська допомога у військових мобільних госпіталях.

Луганський напрямок

Протягом 20 липня тут зафіксовано 7 ворожих обстрілів.

По оборонцях Новолуганського, Троїцького, Світлодарська, та тричі – поблизу Луганського, російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок

Тут ворог суттєво збільшив кількість обстрілів. Підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 22 порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

Ввечері, після 21:00, наші оборонці Гнутового потрапили під ворожий мінометний обстріл з калібру 120 мм. Обстріл вівся з боку окупованого села Заїченко.

Також окупанти активно застосовували гранатомети та інше піхотне озброєння з метою провокацій Українських захисників. Тривалі непоодинокі обстріли зафіксовані поблизу н.п. Авдіївка, Красногорівка, Березове, Лебединське, Богданівка, Мар’їнка, Широкине, Новомихайлівка, та тричі – в районі Водяного, Павлопіля й Талаківки. При цьому, вчора вранці російські окупанти протягом майже години вели обстріл захисників Павлопіля протитанковими керованими ракетами. А вдень в районі Красногорівки зафіксовано ведення вогню ворожими снайперами. Українські захисники застосували контрснайперські заходи, й обстріл наших позицій припинився.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 21 липня

З опівночі захисниками України зафіксовано 4 прицільних ворожих обстріли.

З гранатометів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська вели збройні провокації по нашим оборонцям н.п. Причепилівка, Кримське, Авдіївка та Лебединське.

Внаслідок бойових дій втрат від початку поточної доби серед наших Українських захисників немає.

Інформація прес-центру операції Об’єднаних сил

Неподалік Водяного, після проведення інженерної розвідки місця, де декілька днів тому на вибуховому пристрої підірвався український військовослужбовець, військові інженери виявили 25 російських протипіхотних мін ПМН-2.

Протипіхотні міни типу ПМН, відповідно до взятих Україною міжнародних зобов’язань, ще у 1999 році знищені, та не використовуються Збройними Силами України.

Тому ця знахідка є ще одним доказом присутності російської зброї на території України. Цей факт задокументований і буде використаний, як доказ російської агресії проти України. Перевірка місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів триває.

До 27-ї річниці Незалежності України, у Збройних Силах України триває підготовка озброєння, військової техніки та парадних розрахунків до участі у параді військ

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко перевірив хід підготовки військової техніки, яку буде залучено.

Він наголосив, що всі заходи з підготовки до параду відбуваються за графіком та знаходяться на постійному контролі. Командувач зазначив, що усі залучені військовослужбовці докладають чимало зусиль, щоб парад військ з нагоди Дня Незалежності України відбувся на гідному рівні.

Цього року у параді військ буде представлено понад 200 одиниць військової техніки.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/07/21/oos-zvedeni-dani-21-lipnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества