Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 20 липня 2018

Протягом минулої доби обстановка в районі відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях залишалася без суттєвих змін.

Підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано чергові порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

Загалом протягом 19 липня Українськими військовими зафіксовано 18 ворожих обстрілів.

Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів вимушено відкривали вогонь у відповідь, примушуючи окупантів до тиші. Зазначимо, що наші захисники застосовували у відповідь виключно стрілецьке озброєння.

Протягом минулої доби втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України внаслідок бойових дій немає.

Луганський напрямок

Протягом 19 липня тут зафіксовано 6 ворожих обстрілів.

Застосовуючи гранатомети різних типів та стрілецьку зброю, російсько-окупаційні війська свідомо вели провокаційні обстріли в бік захисників України.

Обстріли наших позицій зафіксовано поблизу н.п. Світлодарськ, Луганське, Кримське, Майорськ та Жовте.

Донецький напрямок

Наші оборонці нарахували 12 прицільних ворожих обстрілів.

Тут російсько-окупаційні війська також застосовували гранатомети та інше піхотне озброєння. Обстріли зафіксовано по нашим оборонним позиціям поблизу н.п. Піски, Водяне, Лебединське, Кам’янка, Гнутове, Новотроїцьке, Авдіївка, Широкине та Новомихайлівка.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 20 липня

З опівночі захисниками України зафіксовано 2 прицільних ворожих обстріли.

Вночі на Приморській ділянці нашої оборони російсько-окупаційні війська вели тривалі обстріли захисників Водяного та Широкиного з гранатометів та стрілецької зброї.

На жаль, внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення один наш військовослужбовець. Його евакуйовано, й наразі нашому захиснику надається уся необхідна кваліфікована допомога у військовому мобільному госпіталі.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російськими окупаційними адміністраціями посилюються заходи з формування мобілізаційного резерву 1 та 2 АК ЗС РФ.

У діяльності військових комісаріатів окупантів відмічається перехід від агітаційно-пропагандистських та інформаційних заходів (розповсюдження оголошень та листівок, вкидання повісток до поштових скриньок тощо) до репресивно-примусових із залученням співробітників т.зв. «силових відомств».

Зокрема, на окремих підприємствах окупованих територій під погрозами притягнення до т.зв. «кримінальної відповідальності за ухилення від виконання військового обов’язку», здійснюється примусове залучення працівників чоловічої статі (віком від 18 до 50 років) до проходження медичних комісій з метою визначення придатності «до проходження військової служби та постановки на військовий облік».

Водночас відмічається збільшення випадків затримання на вулицях окупованих населених пунктів представників вказаної категорії т.зв. військовими патрулями з подальшим супроводженням до військкоматів.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/07/20/oos-zvedeni-dani-20-lipnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества