Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 12 липня 2018

Протягом минулої доби основна ворожа збройна активність російсько-окупаційних військ, які продовжують свідомо порушувати умови т.зв. «хлібного перемир’я», перемістилася з Донецького на Луганський напрямок.

Обстановка в районі операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою нашими Українськими захисниками.

Загалом протягом минулої доби, 11 липня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 17 ворожих обстрілів.

Внаслідок бойових дій 11 липня один наш військовослужбовець отримав поранення. Зараз йому надається необхідна кваліфікована медична допомога у військовому мобільному госпіталі.

Луганський напрямок

Протягом 11 липня зафіксовано 10 ворожих обстрілів.

Застосовуючи гранатомети та великокаліберні кулемети російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил поблизу н.п. Новолуганське, Південне, Кримське та Луганське, та чотири рази в районі Світлодарська.

О 21:40 нашими захисниками було зафіксоване чергове порушення режиму припинення вогню поблизу Станиці Луганської. З боку окупованої гори Князя Ігоря російсько-окупаційні війська знову застосували по Українським військовим великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Цим окупанти вчергове свідомо зірвали заплановане розведення сил та засобів сторін на цій ділянці.

Вкотре зазначимо, що підрозділи Збройних Сил України готові до розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської, але за умови його дзеркального виконання з боку російсько-окупаційних військ, та дотримання ними рішень Тристоронньої контактної групи.

Донецький напрямок

Ворожа активність дещо зменшилася. Тут зафіксовано 7 прицільних вогневих провокацій проти захисників України з боку російсько-окупаційних військ.

Застосовуючи гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння ворог вів обстріли наших опорних пунктів поблизу Мар’їнки, Красногорівки, Авдіївки, Талаківки та Широкиного.

Ситуація на лінії зіткнення сьогодні, 12 липня

З опівночі Українськими військовими зафіксовано вже 7 прицільних ворожих обстрілів.

Вогневі провокації з гранатометів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська здійснювали по нашим оборонцям в районі н.п. Троїцьке, Водяне, Мар’їнка, Березове. Окрім цього, наші захисники Павлополя зафіксували розриви мінометних мін калібру 82 мм.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Серед особового складу з’єднань і частин 1 та 2 АК російсько-окупаційних військ відмічається зростання невдоволення постійними фізичними навантаженнями та жорсткими методами управління кадрових російських офіцерів.

Зокрема, обурення т.зв. військовослужбовців викликає оформлення поранень як побутових травм та звільнення загиблих попереднім числом. У окупантів відмічаються непоодинокі випадки самовільного залишення місць несення служби та відмови виконувати бойові завдання на передових позиціях.

З метою збереження контролю над підлеглими, окупаційним командуванням активно розповсюджуються чутки щодо захоплення Об’єднаними силами в полон військовослужбовців окупаційних військ, та віддано розпорядження командирам частин і підрозділів щодо проведення додаткових раптових перевірок наявності особового складу на передових позиціях.

Саміт НАТО у Брюсселі: виступ Президента України

У рамках Саміту НАТО у Брюсселі, під час спільного брифінгу з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, Президент України Петро Порошенко наголосив, що Росія повинна зупинити постійні обстріли, вивести важку зброю та свої війська з території України, а також звільнити українських затриманих та політв’язнів.

Глава держави підкреслив, що цінує увагу НАТО до російської агресії на Донбасі та незаконної анексії Кримського півострова. Він зазначив, що «Україна залишається повністю прихильною до мирного врегулювання ситуації через негайну імплементацію Мінських угод. Водночас політичне вирішення неможливе, поки не будуть виконані всі необхідні безпекові умови і поки Росія не виконає свої зобов’язання».

Генеральний секретар НАТО заявив, що «НАТО має тверду позицію щодо підтримки українського суверенітету та територіальної цілісності. І Альянс рішуче засуджує незаконну анексію Росією Криму. На Сході України ситуація залишається серйозною, з щоденним порушенням режиму припинення вогню та порушенням прав людини. Росія має спеціальну відповідальність — вона має вивести свої війська та припинити підтримку бойовиків в Україні», – сказав Генсек НАТО.

Під час спільного брифінгу Петро Порошенко також зазначив, що «Україна розраховує на підтримку НАТО в рамках багатонаціональної місії з підтримання миру під мандатом ООН на Донбасі, яка матиме повний доступ по всій окупованій території України, включаючи неконтрольовану частину державного кордону».

У Брюсселі Президент Петро Порошенко також наголосив, що Україна цінує вагому підтримку Альянсом наших реформ у секторі оборони та безпеки відповідно до стандартів НАТО.

«Нашою метою є досягнення стандартів НАТО та повна взаємосумісність з силами НАТО до 2020 року», — зазначив Глава держави.

Сьогодні, 12 липня, на полях Самміту НАТО у Брюсселі Міністр оборони України Степан Полторак зустрівся з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії Гевіном Вільямсеном

В ході зустрічі відбувся обмін думками щодо потреб розвитку співпраці в оборонний сфері. Інтерес становить посилення співробітництва Військово-Морських Сил обох країн, а також Повітряних Сил.

З урахуванням вже досягнутих домовленостей існує зацікавленість щодо взаємодії у сфері оборонних закупівель та оборонно-промисловій кооперації.

В цілому, сторони погодились по доцільності більш глибокого обговорення напрямів оборонної співпраці.

Наразі британська сторона вивчає можливість організації візиту в Україну в період святкування нашого національного свята – Дня незалежності України.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/07/12/oos-zvedeni-dani-12-lipnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества