Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 30 червня 2018

Минулої доби на лінії зіткнення окупанти, демонстративно нехтуючи Мінськими домовленостями, під час обстрілів оборонних позицій Збройних Сил України застосовували міномети, танки і БМП.

Водночас, українські військові впевнено контролюють ситуацію.

Загалом протягом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 34 обстріли оборонних позицій Збройних Сил України.

При цьому бойовики випустили по наших захисниках 4 міни з мінометів калібру 120 мм та 26 – з мінометів калібру 82 мм.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші військовослужбовці 18 разів відкривали вогонь у відповідь.

Внаслідок бойових дій двох наших захисників поранено.

За уточненими даними розвідки, трьох бойовиків російсько-окупаційних військ знищено, двох поранено.

Луганський напрямок

Зафіксовано 14 прицільних ворожих обстрілів.

Так, кілька разів протягом доби противник з 82-міліметрових мінометів обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил в районі Луганського та Кримського. Під Новотошківським в обідню пору по українських позиціях шість пострілів зробив танк, а вже наприкінці доби було зафіксовано обстріл з БМП наших опорних пунктів поблизу Травневого.

Непоодинокі провокаційні обстріли з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог вів в районі населених пунктів Луганське, Кримське, Світлодарськ, Новгородське та Новозванівка.

Донецький напрямок

Зафіксовано 20 обстрілів в бік наших захисників. Усі вони визначені як прицільні.

З мінометів калібру 120 мм ворог вночі та надвечір обстріляв наші позиції відповідно в районі населених пунктів Бердянське та Гнутове.

Крім того, ввечері ворожий обстріл з озброєння БМП зафіксовано в районі Павлополя.

Гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю протягом минулої доби окупанти застосовували поблизу населених пунктів Мар’їнка, Піски, Лебединське, Широкине, Водяне, Павлопіль, Авдіївка, Новомихайлівка, Верхньоторецьке.

В районі Невельського ввечері позиції підрозділів Об’єднаних сил були двічі обстріляні зі стрілецької зброї, у тому числі один раз противник намагався вести снайперський вогонь. Завдяки вжитим нашими військовими заходам ця спроба не була успішною.

Ситуація на лінії розмежування станом на сьогоднішній ранок, 30 червня

З опівночі з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ зафіксовано 3 прицільних обстріли. Усі вони відбулися на Донецькому напрямку.

Зокрема, з близько 06:00 ранку ворог випустив 2 міни 120-го калібру по захисниках Гнутового.

Поблизу того ж населеного пункту, а також біля Мар’їнки з опівночі противник вів провокаційні обстріли з підствольних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Військовослужбовці Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь двічі.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

У Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського розпочалися вступні випробування для офіцерів – кандидатів на навчання за оперативно-стратегічним та оперативно-тактичним рівнями підготовки

Відкрили вступну кампанію офіцери, які виявили бажання отримати освіту оперативно-тактичного рівня. Протягом кількох днів вони демонструватимуть рівень професійної підготовки, знання іноземної мови, фізичну підготовленість. Важливими елементами вступних випробувань також є психологічний відбір та військово-лікарська комісія.

http://mediarnbo.org/2018/06/30/oos-zvedeni-dani-30-chervnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества