Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 03 червня 2018

Минулої доби інтенсивність бойових дій на окремих ділянках в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася високою, противник продовжував обстріли наших опорних пунктів у тому числі із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями калібрів артилерії та мінометів. Проте наші військові повністю контролюють обстановку.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 28 ворожих обстрілів, у тому числі зафіксовано 8 випадків ведення противником вогню з артилерійських систем та мінометів заборонених калібрів.

Усі ці обстріли визначені як прицільні.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, а також знищення активних вогневих засобів противника, військовослужбовці Збройних Сил України 12 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволене Мінськими домовленостями озброєння.

Внаслідок бойових дій троє наших військовослужбовців отримали поранення різних ступенів важкості. Наразі вони госпіталізовані, і їм надається уся необхідна медична допомога.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 5 прицільних обстрілів з боку противника, з них 3 – із застосуванням забороненого домовленостями озброєння.

Перший обстріл на цьому напрямку відбувся о 06:30 – близько півгодини противник вів вогонь по наших позиціях в районі Новотошківського з мінометів калібру 82 мм.

У другій половині вчорашнього дня під ворожі обстріли потрапили наші військовослужбовці в районах населених пунктів Кримське та Луганське. Тут зафіксовано вогонь з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів. Загалом противник здійснив декілька пострілів з артилерії 122-го калібру та випустив десять мін калібру 82 мм.

Надвечір обстріли з боку противника з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відбулися поблизу Південного та Зайцевого.

Донецький напрямок

Тут зафіксовано 23 ворожих обстріли. Найбільш напруженою обстановка залишалася в районах населених пунктів Опитне, Водяне, Лебединське, Чермалик.

Так, в районі Лебединського, Водяного та Чермалика наші опорні пункти опинилися під вогнем мінометів калібрів 120 та 82 мм. Загалом ворог випустив у наш бік 20 мін.

Гранатомети різних типів та стрілецьку зброю бойовики російсько-окупаційних військ застосовували в районах населених пунктів Гнутове, Тарамчук, Водяне, Лебединське, Мар’їнка, Красногорівка, Павлопіль, Чермалик та Широкине, а захисники Опитного, крім цього, були обстріляні ще й з протитанкового ракетного комплексу.

Під Павлополем, Авдіївкою та Мар’їнкою зафіксовано активність ворожих снайперів.

Поточна ситуації на сьогодні, 3 червня, в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях

Станом на сьогоднішній ранок зафіксовано 4 ворожих обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил, переважно із застосуванням гранатометів різних типів.

Зокрема, на Луганському напрямку під обстріл потрапили наші позиції в районах Кримського та Південного.

На Донецькому напрямку в один і той же час (з опівночі протягом 40 хвилин) російсько-терористичні війська обстріляли захисників Тарамчука та Широкиного.

Вогонь у відповідь з боку наших військовослужбовців вівся двічі, втрат серед наших військових немає.

Зазначимо, що ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил перебуває під контролем українських захисників.

У Житомирі, на базі Навчального центру розпочалася підготовка за окремими спеціальностями особового складу оперативного резерву першої черги для потреб однієї із бойових бригад Десантно-штурмових військ

Резервісти, більшість з яких мають бойовий досвід, готуватимуться за різними військовими спеціальностями, зокрема як фахівці артилерії, протиповітряної оборони та інші.

До програми підготовки резервістів також включено практичні заняття з бойової підготовки та стрибки з парашутом.

На полігоні «Широкий лан», що на Миколаївщині, завершились бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою окремої механізованої бригади оперативного командування «Південь»

За ходом навчань спостерігали начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України генерал армії України Віктор Муженко та командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Сергій Попко.

Під час маневрів, за досвідом бойових дій в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, військовослужбовці вивчали та вдосконалювали організацію заходів бойового злагодження та відновлення боєздатності.

Також досліджувався бойовий досвід командного складу. Навчання проходили в умовах високої динаміки з великою кількістю ситуацій, що потребувало прийняття керівництвом бригади швидких нестандартних рішень.

http://mediarnbo.org/2018/06/03/oos-zvedeni-dani-03-chervnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества