Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 29 червня 2018

Обстановка в районі проведення операції минулої доби суттєвих змін не зазнала. Бойові дії тривали вздовж усієї лінії зіткнення. Бойовики російських окупаційних військ не припиняють застосовувати зброю заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

У підсумку, всі 28 ворожих обстрілів, що були зафіксовані на минулої доби уздовж всієї лінії зіткнення, ідентифіковані як прицільні.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, а також знищення активних вогневих засобів противника, військовослужбовці Збройних Сил України 19 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно штатну зброю.

На жаль, внаслідок активних бойових дій четверо наших захисників загинули.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким наших загиблих воїнів.

Також 2 військовослужбовці ЗС України зазнали поранень. Їх було оперативно доставлено до лікувальних закладів, стан їхнього здоров’я характеризується як середньої важкості.

За кожного з полеглих ворог вже встиг поплатитися – за уточненими даними нашої розвідки, вчора підрозділи Збройних Сил України знищили 9 та поранили 8 бойовиків зі складу російських окупаційних військ.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 11 прицільних обстрілів з боку противника, з них п’ять – із застосуванням зброї калібру понад 100 мм.

О 08:25 позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Новотошківське опинилися під вогнем танку. Ворожа машина здійснила 5 пострілів в бік наших укріплень.

Ще чотири випадки застосування ворогом забороненої зброї на Луганському напрямку зафіксовано в районах Південного та знову ж таки Новотошківського. Загалом противник випустив 23 мінометних боєприпаси калібру 120 мм. На додаток бойовики обстріляли наші оборонні позиції в цих районах з застосуванням мінометів калібру 82 мм, БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Крім того, вогневі зіткнення із застосуванням звичайних піхотних озброєнь відбувалися в районах Луганського, Новгородського, Новозванівки, Світлодарська.

Донецький напрямок

Зафіксовано 17 ворожих обстрілів, переважно із гранатометів та стрілецької зброї різних типів і калібрів. Активність противника відзначалася в районах н.п. Авдіївка, Верхньоторецьке, Водяне, Гнутове, Лебединське, Мар’їнка, Новотроїцьке, Павлопіль та Широкине.

Також зафіксовано три випадки застосування противником зброї, забороненої Мінськими угодами.

Так, в районі Павлополя противник вів вогонь по наших захисниках зі ствольної артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів. Під вогнем мінометів 120 калібру також опинилися наші позиції в районах Гнутового та Новотроїцького. Загалом, бойовики російських окупаційних військ випустили в наш бік 12 артилерійських та 16 мінометних снарядів.

Поточна ситуація в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях станом на сьогоднішній ранок, 29 червня

Упродовж цієї ночі зафіксовано 6 обстрілів наших опорних пунктів з боку противника. Більшість з них сталося на Донецькому напрямку.

Там вночі відбулося 5 нетривалих ворожих обстрілів, переважно із гранатометів та стрілецької зброї. Також в районі Бердянського бойовики окупаційних військ випустили одну міну 120 калібру.

Двічі на цьому напрямку наші захисники придушували ворожу вогневу активність противника зі штатного піхотного озброєння.

На Луганському напрямку зафіксовано 1 обстріл. Опівночі в районі населеного пункту Луганське противник відкрив вогонь з міномету калібру 82 мм та протитанкового гранатомету.

У відповідь наші захисники відкрили влучний вогонь з гранатомету, і ворог затих.

Станом на 11:00 втрат серед наших військовослужбовців немає.

Як вже повідомлялося, бойовики збройних формувань окупаційних військ продовжують цинічно обстрілювати житлові сектори населених пунктів, які знаходяться поблизу лінії розмежування

Вчора спостережна група СЦКК задокументувала черговий факт такого обстрілу. Цього разу ушкоджень зазнав приватний сектор міста Залізного, Бахмутського району.

За результатами фотофіксації встановлено, що обстріл цивільної інфраструктури міста противник здійснив 27 червня близько 16:00, вогонь вів з напрямку міста Горлівка, застосовуючи міномети калібром 82 мм.

Внаслідок вибуху міни у дворі приватного будинку по вулиці Каспійській дві цивільні людини отримали осколкові поранення та були доправлені до Торецької районної лікарні. Стан їхнього здоров’я лікарі оцінюють як середньої важкості.

Також, осколками боєприпасів пошкоджено вікна, фасад та паркан сусіднього помешкання.

Після проведення фотофіксації співробітники СЦКК передали відповідні документи представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та фахівцям Управління з розслідування злочинів Генеральної прокуратури України.

2 липня, в м. Краматорськ, Донецької області відбудеться брифінг представників Об’єднаних сил

Представники штабу операції поінформують про результати діяльності протягом другого місяця проведення операції, у тому числі в частині щодо запобігання незаконному переміщенню товарів та вантажів через лінію розмежування, посилення правоохоронної діяльності.

У брифінгу візьмуть участь заступники командувача Об’єднаних сил та керівники структурних підрозділів за відповідними напрямками діяльності.

Детальна інформація щодо брифінгу розміщена на сторінці операції Об’єднаних сил у соціальній мережі Facebook.

http://mediarnbo.org/2018/06/29/oos-zvedeni-dani-29-chervnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества