Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 19 червня 2018

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається складною, проте наші захисники її повністю контролюють.

Російсько-окупаційні війська знову вдавалися до спроб розхитати оборону українських захисників на лінії зіткнення. Наші підрозділи вели активну оборону та адекватно відповідали противнику.

Загалом протягом минулої доби, 18 червня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 28 ворожих обстрілів, під час яких окупанти випустили по позиціях українських захисників 45 мін.

Задля збереження життя та здоров’я особового складу Об’єднаних сил, українські захисники 16 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

Внаслідок бойових дій двоє українських захисників отримали поранення. Їх було невідкладно евакуйовано до військових госпіталів.

За інформацією розвідки, в результаті ведення активної оборони протягом доби знищено 1 бойову броньовану машину ворога та вантажівку ГАЗ-66, п’ятьох бойовиків російсько-окупаційних військ поранено.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 7 прицільних обстрілів з боку окупантів. 3 міни 120-го калібру вибухнули на позиціях українських захисників поблизу Троїцького та 3 міни 82-го калібру – в районі н.п. Новотошківське.

Окрім того, окупанти неодноразово вели вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї по наших опорних пунктах в районі н.п. Південне, Луганське, Гладосове та Зайцеве.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 21 ворожий обстріл.

Гаряче було поблизу Лебединського та Старогнатівки, де вчора ввечері наші позиції були обстріляні противником з мінометів 120-го калібру, окупанти випустили 12 мін.

Неспокійно вчора було також поблизу Верхньоторецького та Чермалика – там противник випустив по наших позиціях 27 мін 82-го калібру.

В районі Красногорівки по наших оборонцях вів вогонь ворожий снайпер.

Під Новогригорівкою противник застосував озброєння БМП. На інших ділянках поблизу Авдіївки, Водяного, Гнутового, Кам’янки, Мар’їнки, Опитного, Чермалика та Широкиного бойовики вели вогонь по позиціях українських захисників з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 19 червня

Упродовж ночі поточної доби, противник вів вогонь на Донецькому напрямку поблизу н.п. Гнутове, Верхньоторецьке, Павлопіль, Піски та Лебединське із застосовуванням великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

Відзначу, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Втрат серед наших військових від початку поточної доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Внаслідок низького рівня підготовки новоприбулих найманців 1 та 2 АК ЗС РФ, зростає кількість надзвичайних подій на передових позиціях російсько-окупаційних військ.

Зокрема, 16 червня відсутність взаємодії між підрозділами однієї з частин 1 АК призвела до обстрілу сусідніх позицій та поранення двох військовослужбовців; 17 червня військовослужбовці однієї з частин 2 АК здійснили підпал польового складу з метою приховування перевитрати боєприпасів. Водночас, у доповіді вищому командуванню командир військової частини вказав, що причиною знищення складу боєприпасів стало порушення заходів безпеки.

Протягом минулого тижня саперні підрозділи Збройних Сил України зі складу Об’єднаних сил перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів понад 11 га території та знешкодили 4 тисячі 625 одиниць вибухонебезпечних предметів, очистили 2,2 км доріг та маршрутів руху

Загалом, з початку бойових дій на сході України, наші саперні підрозділи знешкодили майже 203 тисячі вибухонебезпечних предметів на території Донецької та Луганської областей. Сапери ЗС України очистили понад 1300 км доріг та маршрутів руху та близько 18 км залізничних колій. Розміновано від вибухонебезпечних предметів 106 об’єктів.

У бригаді тактичної авіації імені Петра Франка в межах заходів з підготовки до багатонаціонального навчання «Чисте небо – 2018», яке заплановане на осінь цього року, 18 червня відбувся спільний з американською стороною брифінг

Основною метою візиту робочої групи Військово-Повітряних Сил Національної гвардії штату Каліфорнія є підготовка інфраструктури військового аеродрому до проведення активної фази зазначеного навчання.

Вчора у Києві, в будівлі басейну ЦСК ЗС України проведено прес-брифінг і знайомство з учасниками національної збірної Ігор Нескорених в Україні, а також перше відкрите тренування

Під час заходу представники ЗМІ поспілкувались зі спортсменами, тренерським складом та командою організаторів, дізналися про план підготовки до змагань у Сіднеї, а також відвідали спортивні тренування учасників національної збірної.

Зокрема, на території ЦСК ЗС України розпочалися спортивні тренування з плавання, веслування на тренажерах, стрільби з лука, пауерліфтингу, велоспорту та легкої атлетики.

Представники військ зв’язку Збройних Сил України своєчасно та в повному обсязі виконали дослідження та тести за планом на перший тиждень активної фази багатонаціональних навчань НАТО CWIX – 2018, які тривають в Республіці Польща

Керівництво навчань відзначає високу організованість та рівень підготовки українських офіцерів.

Цьогорічні навчання є наймасштабнішими за всю історію їх проведення. У них беруть участь понад 1200 технічних спеціалістів з 32 країн світу. Відповідно до плану навчань буде проведено близько 4,5 тисяч експериментів та випробувань.

http://mediarnbo.org/2018/06/19/oos-zvedeni-dani-19-chervnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества