Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 17 червня 2018

Минулої доби активність бойовиків російсько-окупаційних військ не зменшилася. Окупанти продовжували обстріли наших оборонних позицій, у тому числі із заборонених Мінськими домовленостями видів озброєння.

Загалом, протягом минулої доби на лінії зіткнення було зафіксовано 27 прицільних ворожих обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Наші війська ведуть активну оборону та 9 разів відкривали вогонь у відповідь зі штатного піхотного озброєння.

Під час бойових дій минулої доби два українських воїна отримали поранення. Зараз їхнім життям нічого не загрожує. Військовослужбовців було невідкладно евакуйовано до шпиталю.

Луганський напрямок

Зафіксовано 7 прицільних обстрілів.

Поблизу н.п. Золоте окупанти вели провокаційний вогонь в бік підрозділів Об’єднаних сил з озброєння БМП, а надвечір з мінометів 120-го калібру обстріляли захисників населеного пункту Троїцьке, випустивши 10 мін.

Також наші укріплення біля н.п Новотошківське були обстріляні російсько-окупаційними військами з мінометів 82-го калібру. Тоді противник випустив 6 мін.

Не дотримувався режим припинення вогню і на інших ділянках Луганського напрямку. Зокрема по оборонцям Зайцевого і Станиці Луганської бойовики застосовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Минулої доби противник здійснив 19 ворожих провокацій.

Неспокійно було поблизу Павлополя, де окупанти застосували по нашим укріпленням міномети калібру 120 та 82 мм. Вогонь вівся з окупованого н.п Софіївське. Наші військові зафіксували 9 розривів мін. Також у згаданому районі противник застосував озброєння танку, випустивши кілька снарядів.

По захисникам Новогригорівки ворог вів вогонь з озброєння БМП, а поблизу Новомихайлівки наші оборонці фіксували активність ворожого снайпера.

Гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю бойовики неодноразово застосовували під час провокаційних обстрілів позицій Об’єднаних сил біля Авдіївки, Мар’їнки, Талаківки, Водяного, Широкиного, Мар’їнки, Верхньоторецького, Красногорівки, Гнутового, Чермалика Лебединського та Піщевика.

Поточна ситуація на лінії зіткнення сьогодні, 17 червня

З опівночі і станом на дев’яту годину ранку противник здійснив кілька прицільних обстрілів наших оборонних укріплень.

В основному це були провокаційні обстріли, із застосуванням великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. Ці ворожі провокації фіксувалися поблизу Гнутового і Павлополя.

Відзначимо, що Українські захисники надійно тримають оборону та придушують ворожу вогневу активність, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

З початку доби втрат серед наших захисників немає.

За даними розвідки, минулої доби було знищено одного окупанта.

У Харкові в національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба представники Академії Збройних сил Словацької Республіки проводили двотижневий курс за стандартами НАТО для українських військових

Під час роботи у навчальному закладі закордонні військовослужбовці – експерти НАТО провели спеціальний курс за програмою DEEP (удосконалення військової освіти).

Командувач Об’єднаних сил на передовій вручив воїнам нагороди

На передових позиціях в районі населених пунктів Новотошківське та Кримське, де відбувалися запеклі бої з російсько-окупаційними військами, командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв вручив воїнам відзнаки Міністра оборони України, Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України та відзнаки Командуючого об’єднаних сил «За звитягу та вірність».

У Збройних Силах України проведено призов офіцерів запасу на військову службу

Було призвано 500 офіцерів запасу віком до 43 років за 37 військово-обліковими спеціальностями. Усі призвані офіцери закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту не нижче бакалавра та раніше не проходили військову службу. Мета призову – це набуття ними практичних навичок і умінь для збройного захисту Вітчизни, збільшення кількості військово-навчених осіб запасу та підвищення рівня укомплектованості Збройних Сил України офіцерським складом.

З 15 червня офіцерів направлено на курси перепідготовки та підвищення кваліфікації у вищих військових навчальних закладах і військових навчальних підрозділах закладів освіти. Після завершення підготовки передбачається призначення офіцерів на посади до небойових військових частин. До участі в операції Об’єднаних сил ці офіцери залучатись не будуть. Направлення до району операції Об’єднаних сил можливо лише у добровільному порядку після укладання ними контракту про проходження військової служби.

Варто підкреслити, що на офіцерів, яких призвано, розповсюджується увесь пакет соціальних пільг та гарантій військовослужбовців за контрактом.

Також за ними зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форми власності.

Вітаємо усіх медиків із професійним святом – Днем медичного працівника України

Щиро вітаємо Вас зі святом! Бажаємо усім Вам здоров’я, добра, сімейної злагоди, наснаги, добробуту у ваших родинах та подальших успіхів задля України та її Збройних Сил, Миру й Перемоги!

http://mediarnbo.org/2018/06/17/oos-zvedeni-dani-17-chervnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества