Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 11 червня 2018

Протягом доби, що минула, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Противник вкотре, не дотримуючись Мінських домовленостей, намагався послабити оборону наших підрозділів на окремих напрямках.

Загалом протягом минулої доби, 10 червня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 32 ворожих обстріли, під час яких російсько-окупаційні війська випустили по нашим позиціям 46 мін зі зброї, яка заборонена Мінськими домовленостями.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу Об’єднаних сил, наші захисники 20 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

Під час бойових дій троє наших захисників отримали поранення. Поранених військовослужбовців невідкладно евакуйовано до шпиталю, їхньому життю нічого не загрожує.

За даними нашої розвідки, в результаті ведення активної оборони протягом доби 1 окупанта було знищено та 3 поранено.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 9 прицільних обстрілів з боку противника.

Як і в попередні дні, російсько-окупаційні війська зосередили вогонь поблизу н.п Новотошківське. По позиціях наших захисників ворог вів вогонь з міномету 82-мм калібру випустивши 5 мін.

Крім того, окупанти обстріляли позиції оборонців Луганського, Зайцевого, Оріхового, Майорська. В районах вказаних населених пунктів бойовики не застосовували зброю крупного калібру, однак вели вогонь в бік позицій українських військ з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Протягом цієї доби активність ворога дещо зросла. Тут зафіксовано 23 прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, по позиціях українських захисників в районі н.п. Лебединське противник завдав мінометного вогню з артилерії 120 та 82 калібрів, випустивши 22 ворожі міни.

Окрім того, в районі н.п. Водяне бойовики випустили по позиціях наших оборонців 5 мін з мінометів 120 та 82 калібрів, та обстріляли позиції захисників Павлополя, випустивши 10 мін з мінометів 120-мм калібру. Також бойовики застосували озброєння БМП.

Не вщухала ворожа активність і поблизу позицій наших захисників, що в районі н.п. Опитне. Там окупанти вели вогонь з мінометів 82 калібру випустивши 4 міни.

Не досить спокійно протягом доби було і в інших районах на лінії зіткнення, зокрема в районі Широкиного, Мар’їнки, Гнутового, Новотроїцького, Верхньоторецького, Авдіївки, Талаківки, Павлополя та Красногорівки.

Біля цих населених пунктів окупанти вели турбуючий вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 11 червня

Від опівночі і станом на 09:00 ранку вже зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, на Луганському напрямку, протягом ночі противник застосував заборонені міжнародними домовленостями артилерійські системи 122-мм калібру, випустивши 4 снаряди по оборонцям Новотошківського, наражаючи на небезпеку мирних мешканців найближчих населених пунктів.

По позиціях українських захисників в районі н.п Новозванівка ворог вів вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Відзначу, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на сьогодні, 11 червня на 07:00 ранку втрат наших військовослужбовців немає.

Решта обстрілів із застосовуванням стрілецької зброї з боку противника фіксувалася цієї ночі на Донецькому напрямку.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ вживає додаткових заходів щодо прискореної підготовки і введення в стрій нових найманців. Зокрема, з 11 червня у з’єднаннях і частинах т.зв. 1 і 2 АК на полігонах тимчасово окупованих територій розпочалась одиночна підготовка під керівництвом російських інструкторів, у тому числі збори з новопризначеними командирами взводів, корегувальниками вогню артилерії та снайперами.

При цьому, терміни проведення цих заходів скорочені до мінімуму, незважаючи на те, що значна частина т.зв. «снайперів» взагалі не мають досвіду поводження зі зброєю.

http://mediarnbo.org/2018/06/11/oos-zvedeni-dani-11-chervnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества