Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 01 червня 2018

Протягом минулої доби на лінії фронту ситуація залишалася без суттєвих змін. Російсько-окупаційні війська продовжують застосовувати по нашим оборонним позиціям підрозділів Об’єднаних сил заборонені Мінськими угодами зразки озброєння. При цьому, вчора бойовики збройних формувань РФ вчергове здійснили обстріл мирного населеного пункту.

Загалом протягом минулої доби, 31 травня, зафіксовано 26 прицільних ворожих обстрілів.

По оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська здійснили 10 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустили близько 50 мін з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм.

Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону. З метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші захисники близько 10 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

Внаслідок бойових дій отримали поранення троє наших захисників. Їх оперативно евакуйовано до медичних закладів. Стан здоров’я одного захисника – середньої важкості, ще двох військових – задовільне.

Луганський напрямок

Протягом 31 травня зафіксовано 7 прицільних ворожих обстрілів.

Пізно ввечері окупанти випустили декілька мін із забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 120 мм по позиціях захисників Новотошківського.

Протягом минулої доби на Луганському напрямку ворог вів у переважній більшості провокаційні обстріли із піхотного озброєння: гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів в районі н.п. Катеринівка, Луганське, Південне, Кримське, Новозванівка та Новотошківське. При цьому, оборонці Новотошківського фіксували ворожий обстріл із зенітної установки ЗУ-23-2.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби зафіксовано 19 ворожих прицільних обстрілів.

Ворог випустив по декілька снарядів з артилерії калібру 122 мм по оборонцям Чермалика та Водяного. Окрім цього, міномети калібрів 120 та 82 мм противник застосовував по захисникам Павлополя, та знову ж Чермалика та Водяного.

Провокаційний обстріли з піхотного озброєння окупанти вели по захисникам населених пунктів Мар’їнка, Павлопіль, Красногорівка, Чермалик, Кам’янка, Водяне, Лебединське, Новоселівка Друга, Гнутове, Широкине та Піски. З озброєння БМП ворог вів обстріли по опорних пунктах Об’єднаних сил в районах Кам’янки, Водяного та Гнутове. Після 23 години по захисникам н.п. Піски вів вогонь ворожий снайпер.

Російсько-окупаційні війська не припиняють обстріли цивільної інфраструктури населених пунктів на лінії розмежування

Вчора, 31 травня, за результатами фотофіксації проведеної спостерігачами Української сторони СЦКК, встановлено, що обстріл н.п. Чермалик, що на Приморській ділянці, бойовики збройних формувань РФ розпочали близько 09:10, застосовуючи артилерійські системи 122 калібру, та міномети калібрів 120 та 82 мм. Обстріл вівся з боку окупованого села Тавричеське.

Зокрема, зафіксовано попадання міни у подвір’я приватного помешкання по вулиці Б. Хмельницького. Внаслідок вибуху 82-мм міни, пошкоджено фасад житлового будинку та присадибну ділянку.

Загалом, за інформацією Прес-центру Об’єднаних сил, російсько-окупаційні війська випустили цього дня щонайменше 30 снарядів та мін по району населеного пункту Чермалик. На щастя, за наявною інформацією, жертв серед цивільного населення немає.

Мета цих обстрілів по мирним громадянам бойовиками російсько-окупаційних військ, це – нанести максимальної шкоди інфраструктурі мирних населених пунктів на лінії розмежування із жертвами серед цивільного населення, та звинуватити в цьому ЗС України.

Вчергове наголошуємо, що Українські військові ніколи не вели та не вестимуть вогонь по цілях противника, які знаходяться у житлових кварталах, ніколи не ведуть обстріли по самих мирних населених пунктах та захищають, а не ховаються за спинами мирних громадян, наражаючи їх на небезпеку, на відміну від російських військових. А такі приклади т.зв. «героїзму» з боку військовослужбовців РФ ми вже знаємо із новітньої історії нашої країни.

Ситуація на лінії зіткнення сьогодні, 1 червня

З опівночі, станом на 09:00 вже зафіксовано 10 прицільних ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Ворожі вогневі провокації з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї спостерігалися нашими захисниками в основному на Донецькому напрямку в районі н.п. Широкине, Мар’їнка, Талаківка, Гнутове, Березове, Пищевик, Водяне.

Ворожий обстріл з міномету калібру 120 мм було зафіксовано по оборонцям н.п. Кримське на Луганському напрямку.

Станом на 09:00 поранених підчас бойових дій Українських військовослужбовців немає.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Командування російських окупаційних військ продовжує заходи щодо посилення розвідувально-диверсійної та контрснайперської роботи з метою захоплення у полон українських військовослужбовців.

Окрім цього, спостерігається активізація застосування снайперських розрахунків з метою збільшення втрат особового складу у передових підрозділах ЗС України.

Водночас, внаслідок відведення противником з передової окремих підрозділів, укомплектованих переважно російськими військовослужбовцями, спостерігається зростання кількості злочинів, скоєних ними проти місцевого населення.

Зокрема, 31 травня ц.р. в районі населеного пункту Сентянівка, під час суперечки з місцевими мешканцями було вбито військовослужбовця 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) т.зв. 2 АК російсько-окупаційних військ. Окупаційне командування робить все можливе, аби приховати цю подію.

Сьогодні, 1 червня, організаційний комітет Ігор Нескорених в Україні оголосив імена 15 спортсменів, які у жовтні цього року представлятимуть Україну на міжнародних змаганнях в австралійському Сіднеї

Список учасників опубліковано на офіційній сторінці проекту та веб-сайті Міноборони.

14 червня новообрана збірна вперше зустрінеться в повному складі під час перших тренувальних зборів в Києві.

На змаганнях в Сіднеї, які пройдуть 20-27 жовтня, Україна змагатиметься у шести спортивних дисциплінах: легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диску, стрибки в довжину); плавання, веслування на тренажері, велоспорт на шосе, стрільба з лука та пауерліфтинг.

Нагадаємо, що минулого року Українська збірна вперше брала участь у міжнародних змаганнях Ігри Нескорених, що проходили у Торонто, і повернулась до України з 14 перемогами, здобувши 8 золотих, 3 срібних та 3 бронзових медалі!

http://mediarnbo.org/2018/06/01/oos-zvedeni-dani-01-chervnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества